Gözlük takmayınca derece yükselir mi?

Göz numaranız çok düşükse takmayın daha da yükseltir.
4 düşük veya orta değil yüksek. Takın, pişman olabilirsiniz.
Genetik göz bozukluğuna sahip iseniz lasik ameliyat olun.

Benim numaram da 3.25 ama gözlüğüm kenarda duruyor günlük hayatımda vs. her yerde gözlük kullanmak istemiyorum çok bunaldigim için ta ki kullanmıyorum da zaten. Zor da olsa alıştım gibi sadece uzaktaki yazılar konusunda sorun yaşıyorum onun haricinde bir problemim yok. Numaram da uzun zamandır aynı seyrediyor bir fark yok hatta durdu diyebilirim.

Benim numaram da 3.25 ama gözlüğüm kenarda duruyor günlük hayatımda vs. her yerde gözlük kullanmak istemiyorum çok bunaldigim için ta ki kullanmıyorum da zaten. Zor da olsa alıştım gibi sadece uzaktaki yazılar konusunda sorun yaşıyorum onun haricinde bir problemim yok. Numaram da uzun zamandır aynı seyrediyor bir fark yok hatta durdu diyebilirim.
Sanırım derecenin artması gözlüğü takıp takmamakla ilgili değil. Artacağı varsa artıyor.

Yaşla alakalı. Büyümenin tam oturunca o da duruyor. Gözlük odaginizi değiştirdiği için belli bir şekle görmeye zorlamış oluyorsunuz, o yüzden çok az da olsa karşı etki olmuş oluyor. Kayda değer bir şey değil.

Agri yapıyorsa lens kullanın. 4 diyoptri az değil. Mitoptur herhalde. Dibinizdeki telefon ekranı dışında hiçbir şey göremiyor olmanız gerek.

Uzun süredir gözlük kullanıyorsanız gözleriniz gözlüğe alıştığı için baş ağrısı ve gözleri bozuk olduğu halde gözlük kullanmayan insanlara göre daha az görürsünüz. Göz numarası "genellikle" genetiktir. Sınırın 5 ise 5 olacaktır. Gözlük kullanımı etki etmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı