Gözümde uçuşan sinekler ve nesne görme sorunu

burcuburcu1

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, benim gözüm de bir sorun var. Bir nesneye örneğin kaleme uzun süre bakarsam eğer kafamı başka yöne çevirdiğim zaman da o kalemin belirtisi gözümde kalıyor onu bir süre daha görmeye devam ediyorum. Mesela bir lambaya baksam gözümü kapadığımda o lambayı görmeye devam ediyorum. Lambaya baktıktan sonra boş bir duvara kafamı çevirdiğimde o lambanın gölgesi gibi karanlığını görmeye devam ediyorum. Bir nesneye odaklandığımda gözümün yanlarında siyahlıklar oluşuyor ve gözüm kararmaya başlıyor nesneyi rahat göremez oluyorum. Bunun sebebini merak ediyorum ciddi bir sorun mu yoksa herkesin yaşadığı bir şey mi acaba?
Göz muayenesi oldum ama hiçbir şey görünmediğini söyledi doktor bey. Odaklandığım zaman bir yere dikkatle baktığım zaman gözlerimin yanları siyahlaşıyor ve zamanla görme azalıyor sonrasında gözümü kırpıp başka yöne çevirince düzeliyor. Odaklandığım zaman oluyor.
Gözümün önünde de sürekli bir şeyler uçuşuyor sinekler uçuşuyor gibi beyaz bir yere baktığımda özellikle.
Bunu yaşayan ya da benzerini yaşayan var mı? Yaşamış olan bir akrabası var mı? Teşekkürler.

Bende nesneye bakınca olmuyor ama ışığa bakınca aynı şey oluyor. Bir süre sonra geçiyor kendi kendine.

Bende de sadece sol gözümde var garip bir şekilde. Tedavisi yok diye biliyorum. Gökyüzüne bakmadıkça görmüyorum zaten sorun yok.

Beyaz veya parlak bir yere baktığında o uçuşan sinekleri herkes görür. Ayrıca parlak bir cisme baktıktan sonra başka bir yere çevirdiğinde saydam bir şekilde görmeye devam edersin. Ayrıca bir şeye çok odaklanırsan gözün odaklanmadığı yerlere dikkat etmeyeceğinden öyle görmen çok normal.

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.
Bende de küçük yaşlardan beridir var.
Düşük tansiyon nedeniyle olduğu söylendi.
Tabi herkes aynı demiyorum.
Doktorla konuşun.
Önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…