Gözün az ve bulanık görmesi tedavi edilebilir mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire RX 6650 XT 8Gb Gaming Nitro OC+ // i5 11400F (Stok fan) // Msı B560M Pro-E // Kıoxıa Excerıa G2 (1TB) // GF SERIES GF600 // Msı Vampiric 100R // Lenovo D24-20 // SteelSeries Prime // Xrades 80x30 MaousePad // Windows 11 Pro
Arkadaşlar selam, 17 yaşındayım ve gözümde ciddi bir şekilde bozukluk var. Ne olduğunu bilmiyorum fakat anlatabildiğim kadarıyla biraz anlatacağım. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

2-3 metre mesafedeki yazıyı bulanık görüyorum.

2-3 metre uzaklıktaki insan yüzünü bulanık bir şekilde görüyorum.

Gözlük kullanıyorum ama gözlük taktığımda bir süre takabiliyorum sadece, çok fazla kullandığım zaman tiklerim artıyor ve dayanılmaz bir hal alıyor.

Bu hastalığın tedavisi var mı? Veya ne yapmam gerekiyor.

İşaretlediğim yerlerdeki yazıları bulanık bir şekilde görüyorum.

IMG_3731.jpeg
IMG_3730.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Lazer tedavi yöntemine başvurabilirsiniz. Ama 18 olmanız lazım diye biliyorum. İsterseniz bir doktora görünün.

Arkadaşlar selam, 17 yaşındayım ve gözümde ciddi bir şekilde bozukluk var. Ne olduğunu bilmiyorum fakat anlatabildiğim kadarıyla biraz anlatacağım. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

2-3 metre mesafedeki yazıyı bulanık görüyorum.

2-3 metre uzaklıktaki insan yüzünü bulanık bir şekilde görüyorum.

Gözlük kullanıyorum ama gözlük taktığımda bir süre takabiliyorum sadece, çok fazla kullandığım zaman tiklerim artıyor ve dayanılmaz bir hal alıyor.

Bu hastalığın tedavisi var mı? Veya ne yapmam gerekiyor.

İşaretlediğim yerlerdeki yazıları bulanık bir şekilde görüyorum.

Eki Görüntüle 2061995Eki Görüntüle 2061996
Astigmatizma ve miyop karışımı bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Lazer teknolojisi ile bir şeyler yapılabilir doktorunuz uygun görürse.

Astigmatizma ve miyop karışımı bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Lazer teknolojisi ile bir şeyler yapılabilir doktorunuz uygun görürse.

Zararı var mı?

Yok diye düşünüyorum.

Çok tedavi edilebileceğini sanmıyorum ama bakalım teşekkür ederim.

Mesela fotoğraftaki alanı gözlüksüz göremiyorum.

Peki bu askerliğe engel olur mu sizce?

Dosya Ekleri

• IMG_3739.jpeg
    IMG_3739.jpeg
    108,3 KB · Görüntüleme: 48
Çok tedavi edilebileceğini sanmıyorum ama bakalım teşekkür ederim.

Mesela fotoğraftaki alanı gözlüksüz göremiyorum.

Peki bu askerliğe engel olur mu sizce?
Herkes farklı şeyler diyor askerlik için. En iyisi doktorlara gidip sormak. Belli bir derecenin altını kabul ediyorlarsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ben daha 5 metre ötedeki insanın yüzünü ayırt edemiyorum neredeyse. Miyop+astigmat olunca çok kötü oluyor. Bir de göz sağlığına dikkat et biraz. Doktora görün, eğer gözlük verirse de planlı kullan bence. Zamanla gözü tembelleştiriyor. Benim numaram 2.5 ile başladı şuan 5 derece.

Tedavisi de var. Lazer ile çiziyorlar gözü. Hem kısa sürüyor hem de etkili. Ama sonradan tekrar nüksedebiliyormuş galiba. Bazılarından duymuştum, yaklşaık 6,7 sene sonra yeniden çıkabiliyormuş.

Çok yüksek bir dereceye sahip değilse olmaz büyük ihtimalle.

Dediğim gibi 1-2 metre uzağı göremiyorum.

Herkes farklı şeyler diyor askerlik için. En iyisi doktorlara gidip sormak. Belli bir derecenin altını kabul ediyorlarsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ben daha 5 metre ötedeki insanın yüzünü ayırt edemiyorum neredeyse. Miyop+astigmat olunca çok kötü oluyor. Bir de göz sağlığına dikkat et biraz. Doktora görün, eğer gözlük verirse de planlı kullan bence. Zamanla gözü tembelleştiriyor. Benim numaram 2.5 ile başladı şu an 5 derece.

Tedavisi de var. Lazer ile çiziyorlar gözü. Hem kısa sürüyor hem de etkili. Ama sonradan tekrar nüksedebiliyormuş galiba. Bazılarından duymuştum, yaklşaık 6,7 sene sonra yeniden çıkabiliyormuş.

Teşekkürler gitmeyi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı