Golang yazan var mı?

Tabi, sorunuz nedir?
Aslında LiteIDE kullandığımda bu tarz bir sorun yaşamıyorum. Ama GoLand kullandığımda klasör içerisinde birden fazla go dosyası olduğunda ve bunları ayrı ayrı çalıştırmak istediğimde benden her dosya için düzenleme yapmamı istiyor.

Projeyi çalıştırıyorum
Screenshot_3.jpg

Sonrasında benden düzenleme yapmamı istiyor.

Screenshot_4.jpg

Normalde seçim yaptığınız ayarı kayıt etmeli.

"Working Directory" hatası vermiş sistem değişken hatası ile alakalı olabilir, GOHOME sistem değişkenini ayarladınız mı? Ayarladıysanız o klasör yolu altında çalışıyor musunuz?

Tavsiye olarak:
Terminal kullanmayı alışkanlık haline getirin aksi halde sürekli GUI'den kaynaklı basit ama deneyimi etkileyen hatalar ile karşılaşırsınız.

Biraz gec kaldim ama ben de bu donem Bachelor tezimi ve projesini Golang ile yapiyorum, yeni yeni GoLand ile de calismaya basladim.

Senin problem direk configuration kaynakli, diger arkadasin dedigi gibi double shift + terminal yazarak terminal'e gec ve go dosyan.go yaparak dene.

Normalde seçim yaptığınız ayarı kayıt etmeli.

"Working Directory" hatası vermiş sistem değişken hatası ile alakalı olabilir, GOHOME sistem değişkenini ayarladınız mı? Ayarladıysanız o klasör yolu altında çalışıyor musunuz?

Tavsiye olarak:
Terminal kullanmayı alışkanlık haline getirin aksi halde sürekli GUI'den kaynaklı basit ama deneyimi etkileyen hatalar ile karşılaşırsınız.
GOHOME sistem değişkenini ayarladım. Orada çalışıyorum ve terminalden çalışmak istediğimde de değişik hatalar veriyor. Örneğin LiteIDE ile projeyi derliyorum fakat terminalden yapmak istediğimde bana dosya bulunamadı vs gibi hatalar vermekte.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı