redcenter
Kilopat
- Makaleler
- 1
@Göklerden Gelen Kod onu söylüyorum zaten. Beni biraz geri kaldım sanırım 
Bu dil Google firmasının problemlerini çözmek için tasarlanmış. Performanslı bir dil büyük projelerde C++ gibi derlemesi uzun süren bir dil değil.@Göklerden Gelen Kod onu söylüyorum zaten. Beni biraz geri kaldım sanırım![]()
Tabi, sorunuz nedir?Başka dillerden geçtim zaten. Forumda Go yazan varsa IDE bazlı bir sıkıntım var onu danışacaktım.
Aslında LiteIDE kullandığımda bu tarz bir sorun yaşamıyorum. Ama GoLand kullandığımda klasör içerisinde birden fazla go dosyası olduğunda ve bunları ayrı ayrı çalıştırmak istediğimde benden her dosya için düzenleme yapmamı istiyor.Tabi, sorunuz nedir?
Bence IOT ve akıllı sistemler dolayısıyla böyle bir planlama yaptılar.Bu dil Google firmasının problemlerini çözmek için tasarlanmış. Performanslı bir dil büyük projelerde C++ gibi derlemesi uzun süren bir dil değil.
Evet okuduğum bir kaynakta bunlardan bahsediliyordu.Bence IOT ve akıllı sistemler dolayısıyla böyle bir planlama yaptılar.
GOHOME sistem değişkenini ayarladım. Orada çalışıyorum ve terminalden çalışmak istediğimde de değişik hatalar veriyor. Örneğin LiteIDE ile projeyi derliyorum fakat terminalden yapmak istediğimde bana dosya bulunamadı vs gibi hatalar vermekte.Normalde seçim yaptığınız ayarı kayıt etmeli.
"Working Directory" hatası vermiş sistem değişken hatası ile alakalı olabilir, GOHOME sistem değişkenini ayarladınız mı? Ayarladıysanız o klasör yolu altında çalışıyor musunuz?
Tavsiye olarak:
Terminal kullanmayı alışkanlık haline getirin aksi halde sürekli GUI'den kaynaklı basit ama deneyimi etkileyen hatalar ile karşılaşırsınız.
Harbiden öyle, terminalsiz hiçbir şey olmaz.Tavsiye olarak:
Terminal kullanmayı alışkanlık haline getirin aksi halde sürekli GUI'den kaynaklı basit ama deneyimi etkileyen hatalar ile karşılaşırsınız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.