Çözüldü GoodbyeDPI kullanmak sıkıntı yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

makas123

Centipat
Daha fazla  
Açtıktan sonra güvenlikle alakalı bir sıkıntı yaşar mıyım? Discord kullanmak için yükleyeceğim o yüzden sürekli açık olması lazım, bazı oyunlara girerken falan sıkıntı yaratıyormuş. Yani demek istediğim bunu çalıştırdıktan sonra normal bir şekilde takılmaya devam edebilir miyim? Eğer kullanma boş ver falan derseniz Discord alternatifi kaliteli ekran falan paylaşılabilen bir uygulama önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Doğru yerinden indiriyorsan sıkıntı yok. Aylardır kullanıyorum sıkıntı yaratmiyor.
Bilgisayarın DNS'sini değiştirirsen hem VPN'ye gerek kalmaz hem internet hızın biraz olsa artabilir YT de videosu var.

DNS'i değiştirince olmuyor hocam.

Chrome'a VPN eklentisi ekleyerek Chrome üzerinden kullanmak bana göre daha mantıklı yine siz bilirsiniz.

Opera kullanıyorum ben onun kendi VPN'ini açıp denedim fakat girilmiyor.

Doğru yerinden indiriyorsan sıkıntı yok. Aylardır kullanıyorum sıkıntı yaratmiyor.

Doğru yer dediğin hocam zaten herkesin bahsettiği tek bir yer var GitHub'taki bağlantı. Recep Baltaş'ın bir videosunda gösteriyor Türk versiyonunu.

Sıkıntı çıkmaz.

Peki kalıcı bir durumu var mı yoksa kapattığım zaman hiç yapılmamış gibi devam edebiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
DNS'i değiştirince olmuyor hocam.

Opera kullanıyorum ben onun kendi VPN'ini açıp denedim fakat girilmiyor.

Doğru yer dediğin hocam zaten herkesin bahsettiği tek bir yer var GitHub'taki bağlantı. Recep Baltaş'ın bir videosunda gösteriyor Türk versiyonunu.

Peki kalıcı bir durumu var mı yoksa kapattığım zaman hiç yapılmamış gibi devam edebiliyor muyum?

Türkiye'deki çoğu ISP en azından 3 en büyük internet sağlayıcısı Deep packet inspection denilen methodu kullanıyor, senin güvenliğini sağlamak adı altında bilgisayarından çıkan paketleri extra inceliyor bu yüzden DNS servislerine bağlanamıyorsun, kıscası ISP'den senin paketleriniini gizliyor ne olduğuna Google'dan araştırabilirsin GoodbyeDPI'daki DPI'da bu anlama geliyor. Kapattığınız zaman hiç yapılmamış gibi devam edebiliyorsun. Türkiye'de şu anda DNS ve VPN ile alakalı bir kısıtlama veya yasak bulunmadığı için yapılan işlem legal oluyor aylardır kullanıyorum sorun yaşatmıyor tavsiye ederim. Fakat sonuçta babamın uygulaması değil yarın öbürgün bir güncelleme yayınlar sıkıntı çıkar o zamanda kimsenin vebaline girmek istemem kullanıp kullanmamak tamamen size kalmış.

Son düzenleme:
Türkiye'deki çoğu ISP en azından 3 en büyük internet sağlayıcısı Deep packet inspection denilen methodu kullanıyor, senin güvenliğini sağlamak adı altında bilgisayarından çıkan paketleri extra inceliyor bu yüzden DNS servislerine bağlanamıyorsun, kıscası ISP'den senin pakedini gizliyor ne olduğuna Google'dan araştırabilirsin GoodbyeDPI'daki DPI'da bu anlama geliyor. Kapattığınız zaman hiç yapılmamış gibi devam edebiliyorsun. Türkiye'de şu anda DNS ve VPN ile alakalı bir kısıtlama veya yasak bulunmadığı için yapılan işlem legal oluyor aylardır kullanıyorum sorun yaşatmıyor tavsiye ederim. Fakat sonuçta babamın uygulaması değil yarın öbürgün bir güncelleme yayınlar sıkıntı çıkar o zamanda kimsenin vebaline girmek istemem kullanıp kullanmamak tamamen size kalmış.
Teşekkür ederim hocam yaptım oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı