GoodbyeDPI son günlerde ping arttı

Okula gitmeden önce fişini çektim modemin akşam geldim taktım. Ping eskisi gibi oldu. Sanırım fazla ısınma durumu olmuştu ama emin değilim. Ayrıca internette araştırma yaptım GoodbyeDPI güvenliymiş söylediklerine göre.
Güvenilir evet. Daha önce ping sorunu yaşamamanızdan modeminizle alakalı olduğu belliydi, kablosuz bağlanıyorsan da olması muhtemel. Bazı zamanlar sinyal zayıflayabilir.

Güvenilir evet. Daha önce ping sorunu yaşamamanızdan modeminizle alakalı olduğu belliydi, kablosuz bağlanıyorsan da olması muhtemel. Bazı zamanlar sinyal zayıflayabilir.

Kablolu bağlanıyordum ama zaten birden ortaya çıkmasının benden kaynaklandığı belliydi. Ayrıca merak edenler için evet güvenilir uygulama. İyi günler.

GoodbyeDPI sistemin DNS'ine müdahale ediyor. Bu durumda düşük bir ihtimal de olsa kullandığınız ISP'nin DNS'ine göre pinginize minimal düzeyde olumsuz tesir edebilir. Bu linkteki yazılımla poplüler DNS'leri test edebilirsiniz: GRC's | DNS Nameserver Performance Benchmark

Ben Turknet kullanıyorum ve DNS sunucusundan memnunum. Bu sebeple Discord'a girmek için farklı bir yol kullanıyorum;

1- Kullanmadığınız bir chromium tabanlı tarayıcı indirin.
2- Ayarlarda Güvenli DNS'i aktif edin.
3- Tercih ettiğiniz DNS sunucusunu seçin. (ben "https://dns.quad9.net/dns-query" kullanıyorum)
4- "Discord - Group Chat That’s All Fun & Games" adresini uygulama olarak kaydedin.

Masaüstünde örneğin hedefi şuna benzer bir kısayol oluşacak; ["...Brave-Browser\Application\chrome_proxy.exe" brave --app=Discord - Group Chat That’s All Fun & Games]
Böylece sadece Discord'a girmek için kullandığımız bu tarayıcının DNS'i değişecek. Discord'un kendi uygulaması da chromium tabanlı olduğu için farkı hissetmezsiniz bile.

GoodbyeDPI hususuna gelince, birkaç satır açık kaynak kodundan ibaret. Github'dan okuyabilirsiniz. Körpece yorumlara itibar etmeyin. 🤣

Technopat Haberler

Geri
Yukarı