PC Goodram 16 GB (2x8) DDR4-3600 CL18 RAM'ler 999 TL!

Marka olarak pek iyi değilmiş sanırsam zor durumda değilseniz önermem şahsen konu için arkadaşa teşekkür ederiz.
İyi bir marka aslında. Bu fiyat bandındaki Hikvision gibi markalardan çok daha iyi.

Ram alırken bakacağınız 3 şey var. Hız, boyut ve CL(gecikme değeri). Marka tamamen önemsiz demiyorum ama çok takılmayın.
Şimdi şöyle ki, RAM'i takayım gerisiyle uğraşmayayım diyen adam için doğru.

Eğer benim gibi rami overclocklayıp gecikme değerini düşürmek isteyen biriyseniz kullanılan memory çiplere dikkat etmek gerekiyor. Micron çipler ölü overclock performansına sahip mesela. Sistem ya açılmıyor ya mavi ekran veriyor ama SK Hynix A-Dİe çipler öyle mi 5200 gelen RAM'leri 6400'de çalıştırıyorum tık yok.

Bu kadar hırçın cevap vermenize gerek yoktu maddi olarak kötüysen al kral ben sana alma diye başında beklemıyorum markasının iyi olmadıgını söyledim tek istersen git al sonuçta Corsair kadar premium bir marka değil sen RAM'ı al tak kral gerisi ile uğraşma.

@ahmttunc @FehmiDogru.js

Bu attığın RAM'ler SK Hynix 8gbit CJR veya Samsung c-die çipler kullanıyor ve ikisi de alt segment çipler. Sen orada Corsair logosuna bakarak kendini tatmin edebilirsin. Biraz düşünebilen herhangi bir birey parasını doğru şekilde harcamayı bilir.

Konudaki Goodram modeli ise Hynix DJR OC chip kullanıyor. Bu çipler overclock potansiyeliyle bilinen üst seviye çipler.

Kendini kandırmaya devam edebilirsin.

O kadar da "hırçın" cevap vermedim aslında, farkında olmadan agresif cevap verdiysem kusura bakma gece gece

Goodram DJR çipleriyle OC açısından daha iyi olabilir ama herkes overclockla uğraşmak istemez. Stabilite uyumluluk ve uzun ömür açısından Corsair hâlâ daha mantıklı bir tercih. Bu sadece Corsair logosuna bakıp tatmin olmak değil mesele, kimin neye ihtiyacı olduğu. DJR'nin OC potansiyelini ben de biliyorum ama herkesin sistemi bunu desteklemez ya da herkes BIOS'a girip voltajlarla oynamak istemez. Sen OC yapacaksan Goodram'ı al geç ama herkes senin gibi düşünmek zorunda değil.

Merak etme stabilite olarakta daha iyi. Bir şey bildiğin yok iyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…