Goodram IRDM Bellek alınır mı?

Bütçe
5000
Daha fazla  
Anakart
MSI Pro B650-A Wifi
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F
Herkese merhaba, AM5 tabanlı bir sistem topladım ama sadece RAM kaldı geriye. Fiyatlar çok yüksek olduğu için bulamadım piyasada uygun fiyata. 5 bin TL bütçeye en mantıklı olarak Goodram IRDM Black 16 GB (1x16 GB) DDDR5 6000MHz CL30 bellek var. Önerir misiniz? MSI'in QVL listesine baktığımda Hynix A-Die çipi mevcutmuş. Goodram markasını pek duymadım genel olarak, o yüzden sormak istedim size. Özelliklerine baktığımda EXPO ve XMP desteği de mevcutmuş.

Sistem bilgileri:
MSI Pro B650-A Wi-Fi Anakart
AMD Ryzen 5 7500F İşlemci
ASUS Prime RX 9070 XT 16 GB Ekran Kartı
Aerocool D502A Kasa
Raijintek Cratos 850W 80+ Gold Power Supply
Kioxia Exceria Pro 1 TB M.2 SSD
Thermalright Phantom Spirit 120mm Soğutucu

Herkese merhaba, AM5 tabanlı bir sistem topladım ama sadece RAM kaldı geriye. Fiyatlar çok yüksek olduğu için bulamadım piyasada uygun fiyata. 5 bin TL bütçeye en mantıklı olarak Goodram IRDM Black 16 GB (1x16 GB) dddr5 6000MHz CL30 bellek var. Önerir misiniz? MSI'in QVL listesine baktığımda Hynix a-die çipi mevcutmuş. Goodram markasını pek duymadım genel olarak, o yüzden sormak istedim size. Özelliklerine baktığımda EXPO ve XMP desteği de mevcutmuş.

Sistem bilgileri:
MSI Pro B650-A Wi-Fi anakart.
AMD Ryzen 5 7500F işlemci.
ASUS Prime RX 9070 XT 16 GB ekran kartı.
Aerocool D502a kasa.
Raijintek cratos 850W 80+ Gold Power Supply.
Kioxia Exceria Pro 1 TB M.2 SSD.
Thermalright Phantom Spirit 120mm soğutucu.

Bence alinir. Ben 6800MHz CL34 versiyonlarini kullanıyorum ama 6400MHz CL28 1:1 fclk 2200 seklinde ayarladim. Bence gayet guzel RAM'ler. Low profil olduklari icin Phantom Spirit'in ondeki fanini arkaya veya birazcik yukariya takmana gerek kalmaz, duzgun sekilde takabilirsin.

Bence alinir. Ben 6800MHz CL34 versiyonlarini kullanıyorum ama 6400MHz CL28 1:1 fclk 2200 seklinde ayarladim. Bence gayet guzel RAM'ler. Low profil olduklari icin Phantom Spirit'in ondeki fanini arkaya veya birazcik yukariya takmana gerek kalmaz, duzgun sekilde takabilirsin.
Bir korkum da oydu, kasanın CPU soğutucu için 171 mm'e kadar desteği var. Bende Phantom Spirit'in SE olmayan versiyonu var, soğutucu 157mm yükseliğinde yer kaplıyor. Goodram IRDM düşük profilli olduğu için soğutucu ile çakışmayacağını düşünüyorum.

Bir korkum da oydu, kasanın CPU soğutucu için 171 Mm'e kadar desteği var. Bende Phantom Spirit'in SE olmayan versiyonu var, soğutucu 157mm yükseliğinde yer kaplıyor. Goodram IRDM düşük profilli olduğu için soğutucu ile çakışmayacağını düşünüyorum.

Yok cakismiyor. Bende de Phantom Spirit var, cakismiyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı