Google Antigravity mi, Claude Code mu?

bafralifatih55

Kilopat
Selamlar herkese,
Şu an geliştirme ortamı olarak Google Antigravity kullanıyorum ve platformun içindeki model listesinden Claude 4.5 Sonnet'i seçerek ilerliyorum. Antigravity'nin ajan mimarisi (planlama yapması, terminale komut vermesi ve browser üzerinden işi doğrulaması) ile Claude'un kod yazım kalitesini birleştirmek şu an için çok iyi sonuç veriyor.
Ancak bir ikilemdeyim ve deneyimli arkadaşların fikrini merak ediyorum:

1. Performans Farkı: Claude'u doğrudan kendi terminal aracı olan Claude Code üzerinden mi kullanmak daha mantıklı, yoksa Antigravity gibi bir orkestra şefinin (Agent Manager) içinde çalıştırmak mı? Google'ın arayüzü bazen Claude'un o derin muhakeme (reasoning) yeteneğini kısıtlıyor olabilir mi?
  2. Abonelik & Kota: Antigravity üzerinden Claude kullandığımızda Google'ın sunduğu kotaları tüketiyoruz. Kendi Claude Pro aboneliği olanlar, Antigravity içine kendi API anahtarını veya hesabını tanımlayabiliyor mu? Yoksa bu iki aboneliği ayrı mı tutmak lazım?
  3. İş Akışı (Workflow): Antigravity'nin sunduğu "Artifacts" (ekran görüntüleri, test kayıtları) sistemi, Claude'un ham kod yazımına göre projeyi delege etmeyi çok kolaylaştırıyor. Sırf bu konfor için Claude'un kendi yerel araçlarından vazgeçilir mi?
Ben şu an ikisini hibritliyorum ama "en temiz" yöntem hangisi, nasıl bir kurulum daha verimli olur? Görüşlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Kardeşim ben de yazılımcıyım. Net söyleyeyim, saf kod kalitesi ve hız istiyorsan Claude Code daha temiz çalışıyor ama Antigravity iş akışı ve otomasyon tarafında büyük konfor sağlıyor. Benim fikrim, büyük projede Antigravity + Claude, kritik kod yazımında direkt Claude Code kullanmak en verimli kombinasyon.

Merhaba
Hocam teşekkür ederim. Ama Antigravity Claude limitleri 1 saat içinde doluyor. Diğer planlarda çok pahalı 3000-4000 civarında. Onun için alternatif aramıştım.

Son düzenleme:
Amacına ve hedefindeki yapıya göre değişir. Antigravity vb yazılımların genel adı IDE diye geçiyor. Ben Kiro'da kullanıyorum. Genel olarak kiro çok daha iyi. Ama yöntem farkı ve kon yeniliği açısından ag daha yeni model ve daha gelişmeye açık.

IDE'nin üstün kısmı;
Reel manada tüm projeyi ve aşamalarını belirlemediğin ve GUI kısmını ise değiştirmek istediğinde herhangi bir IDE yazılımı ön plana çıkar. Çünkü adımları anlık kontrol ediyoruz.
Clı dediğimiz yapıda aşamaları mutlaka detaylı anlatman gerek. Ve onun işini bitirmeden de çok fazla detaylı inceleme yapamıyorsun.
Clı ın çok çok üstün olduğunu söyleyenler var. Bu tamamen uzmanlı beceri - tecrübe ile ilgili. Ve hedefindeki yazılım işlemin yapısı ile ilgili.

Şimdi ben qt kütüphaneleri ile ux tasarımı yaptırıyorum. Ve hareket tipine bağlı olarak, bazen de aklıma gelen yeni bir özellik ile anlık değişim yaptırıp geriye dönük olarak da tüm kodları IDE vasıtası ile güncelleme yaptırıyorum.

YouTube'da 50k$ yazılımı yaptırdım şunu yaptım diyenlerin hepsi hikaye. Ya saymasını bilmiyorlar ya da karşısındakini enayi yerine koymayı seven tipler. 50k$'nın TL karşılığı ve her ay değil her yıl o kadarlık bir yazılım yapsan zaten YouTube'da işin ne?

Ama birçok kişinin clı ile çok daha performanslı işler yaptığını duydum ama ben beceremiyorum. Anlık dinamik değişimleri merak edip değiştiren biriyim.

Claude veya Google llm modelleri konusuna gelince.
Sanırım dünya genelinde calude konusunda direk coding kategorisinde muhalif biri çıkmayacaktır. Adamın birincil hedefi coding.

Flash veya Gemini modelinde yeni eklemeler anlık oluyor. Bu ilk planda çok başarılı gözükebilir ama uzun süreçli bir iş aşamasında maalesef. Şu an ag kullanıyorum. Workflow vs oluşturttum kendisine ama "hızlı kod yazmak için kuralları okumadım uymadım" cevabı veriyor.

Ama cidden bazı yapıları kirodan daha güzel oluşturduğunu söyleyebilirim.
Kiro ise, gelişmeye devam ediyor. Şu chat aktarım süresini biraz daha fazla uzatsalar da çok sık amnezi yaşamasak. Bazen chat aktarımı ile amnezi yaşayabiliyor veya 3 chat önceki konudan devam etmeye çalışabiliyor.

Kıyasma ve süreç açısında Kiro'yu tercih ederim. Best of best açısında adını herkes biliyor ama param yok :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı