bafralifatih55
Kilopat
Selamlar herkese,
Şu an geliştirme ortamı olarak Google Antigravity kullanıyorum ve platformun içindeki model listesinden Claude 4.5 Sonnet'i seçerek ilerliyorum. Antigravity'nin ajan mimarisi (planlama yapması, terminale komut vermesi ve browser üzerinden işi doğrulaması) ile Claude'un kod yazım kalitesini birleştirmek şu an için çok iyi sonuç veriyor.
Ancak bir ikilemdeyim ve deneyimli arkadaşların fikrini merak ediyorum:
Teşekkürler.
Merhaba
Hocam teşekkür ederim. Ama Antigravity Claude limitleri 1 saat içinde doluyor. Diğer planlarda çok pahalı 3000-4000 civarında. Onun için alternatif aramıştım.
Şu an geliştirme ortamı olarak Google Antigravity kullanıyorum ve platformun içindeki model listesinden Claude 4.5 Sonnet'i seçerek ilerliyorum. Antigravity'nin ajan mimarisi (planlama yapması, terminale komut vermesi ve browser üzerinden işi doğrulaması) ile Claude'un kod yazım kalitesini birleştirmek şu an için çok iyi sonuç veriyor.
Ancak bir ikilemdeyim ve deneyimli arkadaşların fikrini merak ediyorum:
- Performans Farkı: Claude'u doğrudan kendi terminal aracı olan Claude Code üzerinden mi kullanmak daha mantıklı, yoksa Antigravity gibi bir orkestra şefinin (Agent Manager) içinde çalıştırmak mı? Google'ın arayüzü bazen Claude'un o derin muhakeme (reasoning) yeteneğini kısıtlıyor olabilir mi?
- Abonelik & Kota: Antigravity üzerinden Claude kullandığımızda Google'ın sunduğu kotaları tüketiyoruz. Kendi Claude Pro aboneliği olanlar, Antigravity içine kendi API anahtarını veya hesabını tanımlayabiliyor mu? Yoksa bu iki aboneliği ayrı mı tutmak lazım?
- İş Akışı (Workflow): Antigravity'nin sunduğu "Artifacts" (ekran görüntüleri, test kayıtları) sistemi, Claude'un ham kod yazımına göre projeyi delege etmeyi çok kolaylaştırıyor. Sırf bu konfor için Claude'un kendi yerel araçlarından vazgeçilir mi?
Teşekkürler.
Kardeşim ben de yazılımcıyım. Net söyleyeyim, saf kod kalitesi ve hız istiyorsan Claude Code daha temiz çalışıyor ama Antigravity iş akışı ve otomasyon tarafında büyük konfor sağlıyor. Benim fikrim, büyük projede Antigravity + Claude, kritik kod yazımında direkt Claude Code kullanmak en verimli kombinasyon.
Merhaba
Hocam teşekkür ederim. Ama Antigravity Claude limitleri 1 saat içinde doluyor. Diğer planlarda çok pahalı 3000-4000 civarında. Onun için alternatif aramıştım.
Son düzenleme: