Google Chrome artık lüks mü oldu?

Katılım
16 Kasım 2018
Mesajlar
10.821
Makaleler
15
Çözümler
62
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bildiğiniz gibi Google Chrome öküz gibi RAM sömüren bir internet tarayıcısı. Benim laptopumda 8 GB DDR3 RAM var. Fakat GPU'mda olan bir arıza nedeniyle dahili GPU kullanıyorum yani GPU oyunlarda RAM kullandığı için arka planda Google Chrome'un açık kalması RAM'i %90 civarına fırlatıyor. Normal kullanımda ise 2-3 sekmenin açık kalması YouTube'un sürekli donmasına sebep oluyor. Belki HDD'den dolayıda olabilir emin değilim.


Sizce Google Chrome sadece iyi bilgisayarlara mı özel bir internet tarayıcısı oldu yoksa değil mi? Sizce Opera'ya geçmek mantıklı mı? Opera'da YouTube'un hızlı çalışmasını sağlar mı?
 
Ortalama 2 yıldır Opera kullanıyorum, gayet memnunum. Belki sistemde SSD olmasından kaynaklıdır ama gayet hızlı. Hiç Chrome'u aramadım şu ana kadar. Bir de ne zaman Chrome kullansam virüs gibi şeyler bulaşıyordu anlam veremediğim şekilde. Büyük ihtimal benden kaynaklıdır ama Opera'da böyle bir sorun yaşamadım.
 
22 sekme açık, 8GB RAM'in 2GB'ını kullanıyor Chrome. Gayet iyi gibi eskiye göre. Hiçbir takılma da yok.

22 sekme ve 2 GB RAM kullanımı? Bende 2-3 sekme açınca rahat 2-2.5 GB RAM kullanmıştı. Gerçi zaman zaman değişiyor kullanım miktarı ama görev yöneticisinden bu sayıyı gördüğümde çok şaşırmıştım.
 
Son düzenleme:
Lüks falan degil, halen cok iyi maintain ediliyor. Sistemine bir SSD takma sansin varsa bir de öyle test et. Bir de RAM'ini hep Chrome'a hem de dahili GPU'ya verip arkada oyun acarsan tabii ki bir süre sonra bunun altindan kalkamaz. Fatmagül'ün sucu ne?
 
Şu son 2 aydır Opera GX kullanıyorum. Gayet akıcı, dahili reklam engelleyicisi ve VPN'i ile çok iyi. Ekstra olarak istediğim zaman yeni sekme açmadan WhatsApp, Facebook Messenger gibi uygulamaları aynı sekme üzerinden kullanabiliyorum.

Reklam engelleyiciyi çok beğendim. Artık Technopat Sosyalde en üste çıkan reklamlar gözükmüyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı