Google Chrome artık lüks mü oldu?

Lüks falan degil, halen cok iyi maintain ediliyor. Sistemine bir SSD takma sansin varsa bir de öyle test et. Bir de RAM'ini hep Chrome'a hem de dahili GPU'ya verip arkada oyun acarsan tabii ki bir süre sonra bunun altindan kalkamaz. Fatmagül'ün sucu ne?

Oyun açık değilken yanlış hatırlamıyorsam sadece 2-3 sekme açmama rağmen 2 GB RAM yediğini görmüştüm Chrome'un.

Bazen arkadaşlarımla ETS2 oynuyorum. Bu yüzden müzik açmak veya Truckers MP'den arkadaşlarımın yerini görmek istediğimde kasmasını istemiyorum. Yinede Chrome bana göre RAM kullanımında hala kötü.
chrome sürümleri yükseldikçe ucu ucuna 1080p video açabilen laptobum takılmaya başladı.farklı tarayıcılar kullanabilirsiniz.

Geçmemin en büyük nedenlerinden biride bu olucak. Üstelik uzun zamandır kullandığım reklam engelleyici Chrome eklentisi YouTube'da devre dışı kaldı. Kullandığım 2. eklenti ise 1-2 gün sonra devre dışı kaldı.

2015'den beri EdgeHTML destekli Microsoft Edge kullandım. 2019 Ocak ayında artık EdgeHTML gittikçe yavaşladığı için Chrome'a geçiş yaptım. Ardından malum Edge Chromium çıktı. O zamandan beri de Microsoft Edge Chromium kullanıyorum. Performansından çok memnunum. 4 GB belleğe sahip dizüstü sistemden yazıyorum örneğin şu anda. Arkada sadece Spotify açık ve bellek %60 kullanımda. Yüksek bir rakam ancak APU sistem. Yine de performans olarak memnunum.

Chromium tabanlı herhangi bir tarayıcı iyi seçenek olacaktır.

Alakasi yok. Opera ile 3 sekme actigimda sadece 300MB RAM yiyor. Chrome ile 3 sekme actigimda 1GB'a kadar cikabiliyor.

Opera da video açınca daha fazla yer, elindeki RAM miktarı azsa daha az kullanır. Arkada 1080p video açıkken 1 GB yerken şimdi 600 MB yiyor Chrome. Tarayıcının açık olma süresi de arttırıyor biraz kullanımı.

2015'den beri EdgeHTML destekli Microsoft Edge kullandım. 2019 Ocak ayında artık EdgeHTML gittikçe yavaşladığı için Chrome'a geçiş yaptım. Ardından malum Edge Chromium çıktı. O zamandan beri de Microsoft Edge Chromium kullanıyorum. Performansından çok memnunum. 4 GB belleğe sahip dizüstü sistemden yazıyorum örneğin şu anda. Arkada sadece Spotify açık ve bellek %60 kullanımda. Yüksek bir rakam ancak APU sistem. Yine de performans olarak memnunum.

Chromium tabanlı herhangi bir tarayıcı iyi seçenek olacaktır.

Chromium'u Garry's Mod için indirmiştim. Performansı hakkında bir bilgim yok. Teşekkürler.

Opera da video açınca daha fazla yer, elindeki RAM miktarı azsa daha az kullanır. Arkada 1080p video açıkken 1 GB yerken şimdi 600 MB yiyor Chrome.
Arkada 720p kalitede muzik dinlerken su anda forumda geziyorum, yanda da anime sitesi acik, chatte konusuyorlar 400MB yiyor Opera.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı