Google Chrome belleğinizi artık daha az kullanacak

Chrome yeni 53. sürümden sonra gelecek 55. sürüm ve ilerisinde yeni Java çalışma teknoloji eklenip Flash vb. içeriklerde de iyileştirme yapılıp kullanılan RAM miktarını düşürmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca bu değer azımsanacak bir değer değildir. Chrome yeni gelecek bu sürümde %50'ye varan RAM kullanımını düşürmeyi amaçlamaktadır.

Yaptığım testler sonucunu da sizle paylaşıyorum:

Şuanki stabil sürümdeki değer;
d9fgb59d5hn59dg5hjn.jpg


Boşta olan değer;
boşta.jpg


Yeni sürümdeki değer;

Yeni sürüm.jpg


Gördüğünüz gibi vaatleri gerçek gözüküyor. %40/50 arasında bir düşüş yaşanmaktadır.
 
Bu sizin sözünü ettiğiniz desktop sürümü. Benim dediğim bir senedir var neyini geliştiriyorlarsa artık. Google play store'da. Ama daha hızlı normal chrome dan. Ne olacak hocam browser dan lösemi mi olacağız yapmayın :D
 
Benim dediğim bir senedir var neyini geliştiriyorlarsa artık.
Ne bir senesi? Devamlı var çünkü sürüm değişiyor.
Ne olacak hocam browser dan lösemi mi olacağız yapmayın
Örneğin şifrelerinin sitelerde paylaşılması, banka hesaplarında ssl hatasında zararlı varsa ele geçirilmesi, sık sayfa çökmeleri, bazı sayfaların açılmaması, uygulama uyumluluk sorunları ve daha fazlası başına gelebiliyor.
 
Hmm anladım. Google Play Store'dan kamuya servis edilmesi yanlış değil mi dediğiniz gibiyse? Yani herhangi bir vatandaş neden kendini gönüllü denek konumunda görsün? Gerçi basit kullanım bakımından bir tehlike arz etmediği açık.
 
Anladım hocam da ben bir zararını görmedim. Sadece mobil platformda stabil sürüme nazaran bu uygulama çok daha hızlı bizzat tecrübe ettim. Ayrıca sizin bahsettiğiniz sakıncalar muhtemelen büyük ölçüde giderilmiştir nitekim kaç senedir bu developer sürümü var.
 
Hocam hız ve sadelik diyor Google Play Store'un resmi dipnotudur. Hiç te sadece developer'lar indirsin tarzında bir dipnot değil. Bence siz beni anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
 
Bir düzeltmede bulunayım. Bu iyileştirmenin java teknolojisiyle alakası yok. Özet olarak Google V8 Javascript motoru üzerindeki iyileştirmelerden faydalanarak Chrome üzerinde iyileştirmelere gitmiş. Chrome bir süredir Java desteği vermemektedir. Flash desteği ise özel durumlar için kullanılmaktadır sadece. Flash içerikler için ise 55 versiyonunda flash ile çalışan video oynatıcılar otomatik olarak gömülü html5 oynatıcıda oynatılacakmış.
Kaynak
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı