Google Chrome çok şarj yiyor

Hayalbaz7

Hectopat
Katılım
29 Nisan 2020
Mesajlar
113
İyi pazarlar, birkaç gündür laptop şarjı çok çabuk bitiyor. Görev yöneticisinden bakınca Chrome(31) yazıyor. Pil özelliklerinde %90 Chrome gözüküyor. Bunu nasıl düzeltirim? Daha önceden böyle değildi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler şimdi yaptım. Bir sorum daha var Chrome kullanılan %31 arka plan %60 diyor. Arka planın bu kadar yüksek olması normal mi?
Onun hakkında bir fikrim yok fakat Chrome'u sevmiyorum o yüzden Chromium tabanlı tarayıcılar kullanıyorum ve az RAM tüketiyorlar. Chromium, Chrome ile aynı fakat sadece açık kaynaklısı, az RAM yiyen Chromium tabanlı tarayıcılar olarak Vivaldi ve Slimjet kullanabilirsin ikisi de Chrome'un eklentilerini destekliyorlar.
 
chrome yapısı gereği böyle bir tarayıcıdır işlem izolasyonu yaptığı için çok fazla kaynak harcar bu da piliniz de hatrı sayılır bir kayba yol açar. firefox ya da opera kullanmanızı tavsiye ederim. ama halen chrome kullanmak istiyorsanız chrome'un kendi sunduğu görev yöneticisini kullanarak kullanmadığınız sekmeleri kapatabilirsiniz. (shift+esc)
 
Microsoft Edge kullanmanızı öneririm. Chromium versiyonu ne kadar verimlidir bilmiyorum ama eski versiyonunun pil dostu olduğunu okumuştum.
 

Geri
Yukarı