Google Chrome donuyor ve çok fazla RAM yiyor

Taha Doğan1

Picopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
512 GB SSD
Ekran kartı
ASUS GEFORCE RTX 4060
Anakart
ASUS PRIME A520M-K
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600
Bilgisayar özelliklerim belirttiğim gibi. Google chorome kullanıyorum fazla sekme açık olmamasına rağmen donuyor, yanıt vermiyor. Bu yazma aşamasına gelene kadar bile kaç kez drop yedim. Çözümü nedir?

Chrome'daki eklentilerden dolayı olabilir ya da başka bir şeyden. Yeni bir tarayıcıya 0'dan geçmeyi deneyin.

bende google kullanıyorum ama farkındayım çok fazla ram yiyor sende çok fazla eklenti olabilir veya sana tavsiyem çok kasıyorsa Opera GX e geçmen biliyorum bende tercih etmıyorum opera garıp gelıyo ama denemek lazım.

Bende Google kullanıyorum ama farkındayım çok fazla RAM yiyor sende çok fazla eklenti olabilir veya sana tavsiyem çok kasıyorsa Opera GX'e geçmen biliyorum bende tercih etmıyorum Opera garıp gelıyor ama denemek lazım.

Dostum Opera daha berbat optimizasyon konusunda. Şişirilmiş çocuk tarayıcısından ibaret. Arkadaş için en iyi seçenek Chromium tabanlı düzgün tarayıcılara geçmek: Brave, Microsoft Edge, thorium, ungoogled-Chromium, Vivaldi, veya Firefox, floorp, Arc, LibreWolf gibi tarayıcılar iyi olacaktır.

Chrome'daki eklentilerden dolayı olabilir ya da başka bir şeyden. Yeni bir tarayıcıya 0'dan geçmeyi deneyin.
Chrome arayüzü bana güzel gleiyor ve alışığım başka kullanmadım. Bilgisayardaki bir parçadan mı kaynaklıdır? Chrome eklenti fazla yok 2 tane var
bende google kullanıyorum ama farkındayım çok fazla ram yiyor sende çok fazla eklenti olabilir veya sana tavsiyem çok kasıyorsa Opera GX e geçmen biliyorum bende tercih etmıyorum opera garıp gelıyo ama denemek lazım.
Hocam çok yanıt vermiyor. Size şuan telefondan yazıyorum donduğu için. Tek tıklama ile kasıp donuyor.

Dostum Opera daha berbat optimizasyon konusunda. Şişirilmiş çocuk tarayıcısından ibaret. Arkadaş için en iyi seçenek Chromium tabanlı düzgün tarayıcılara geçmek: Brave, Microsoft Edge, thorium, ungoogled-Chromium, Vivaldi, veya Firefox, floorp, Arc, LibreWolf gibi tarayıcılar iyi olacaktır.

Chromium ilk defa duydum ama şöyleki ben 13 senedir Chrome kullanıyorum yüksek ihtimal sizde öyledir burada çok fazla ayarlanmış şeylerim var başka bir tarayıcıya geçmek zor olur insanlar Opera'nın az RAM yediğini diyorlar o yüzden demiştim yanılmışım galiba kusura bakma.

Chromium ilk defa duydum ama şöyleki ben 13 senedir Chrome kullanıyorum yüksek ihtimal sizde öyledir burada çok fazla ayarlanmış şeylerim var başka bir tarayıcıya geçmek zor olur insanlar Opera'nın az RAM yediğini diyorlar o yüzden demiştim yanılmışım galiba kusura bakma.

Dostum Chromium zaten Google Chrome oluyor düzeyden anlatayım. Sadece onu kullanıp üstüne eklemeler yapıyorlar, bazı özellikleri çıkarıyorlar gibi düşün. Araba tasarlıyorsun motoru mercedesten alıyorsun geri kalanını kendin tasarlıyorsun gibi düşün. Sorun yok Opera'nın düz versiyonu evet gene güzel fakat Opera GX biraz vasat.

Dostum Chromium zaten Google Chrome oluyor düzeyden anlatayım. Sadece onu kullanıp üstüne eklemeler yapıyorlar, bazı özellikleri çıkarıyorlar gibi düşün. Araba tasarlıyorsun motoru mercedesten alıyorsun geri kalanını kendin tasarlıyorsun gibi düşün. Sorun yok Opera'nın düz versiyonu evet gene güzel fakat Opera GX biraz vasat.
haklısın konuda pek bir fazla bilgim yok, chromium arkadaş geçebilir

Ya da bir diğer çözüm nedir? Hangi bileşeni artırmalıyım? RAM, anakart, işlemci vs?

Hocam o sistemle donanımsal olarak kasması imkansızın imkansızı. Tarayıcı değiştirin. Veya ekran kartı sürücüleriniz gibi şeyleri denetleyin. Burada daha farklı sorunv ar büyük ihtimalle. Tarayıcı değiştirince düzelir büyük ihtimal. Bahsettiğim taryaıcılardan deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı