Google Chrome kullanılmamalı

Burada bir çok tarayıcı kullanmış arkadaş var onlara bir şey sormak istiyorum. Bir tarayıcının performansını veya sistem kullanımını nasıl ölçüp karar veriyorsunuz?
Mesela X tarayıcısını indirdiniz diyelim bunun donanım kullanımını ne yaparken gözlemliyorsunuz?
Ben şuna bakıyorum:
2021-03-16-230733_908x16_scrot.png

Tabii htop'a da bakıyorum. Isı değerlerini de öyle ölçüyorum çünkü neden, ben ısı değerlerini ölçecek programı kodlamak için çok üşengecim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Google Chrome kullanmayın, çok güzel alternatifleri varken neden Google Chrome kullanıyorsunuz?
Brave mesela, Google Chrome'dan hiçbir eksiği yok hatta fazlası var. Çok yavaş, spyware ve güvenlik açığı dolu olan bir tarayıcıyı kullanmayın. Lütfen.

Öncelikle direk konuya Google Chrome kullanmayın diye girmeniz garip bana göre alternatifleri yavaş, en azından donanıma göre arayüzü biraz süslü ben şahsen sistemimde neden mi Chrome kullanıyorum; optimizasyonu güzel olduğu için hızlı olduğu için güvenlik açığı konusuna gelirsek hiçbir tarayıcı hatta hiçbir program tamamen kusursuz pürüzsüz değil Opera Brave gibi tarayıcılar da illa ki verilerinizi kullanıyor bizim bilmememiz almadığı anlamına gelmez.

Öncelikle direk konuya Google Chrome kullanmayın diye girmeniz garip bana göre alternatifleri yavaş, en azından donanıma göre arayüzü biraz süslü ben şahsen sistemimde neden mi Chrome kullanıyorum; optimizasyonu güzel olduğu için hızlı olduğu için güvenlik açığı konusuna gelirsek hiçbir tarayıcı hatta hiçbir program tamamen kusursuz pürüzsüz değil Opera Brave gibi tarayıcılar da illa ki verilerinizi kullanıyor bizim bilmememiz almadığı anlamına gelmez.

Brave açık kaynak.

Opera için tamam ama Brave? Olay veri kullanımı değil bu arada, yavaşlık, güvenlik açıkları vb.

Mesela X tarayıcısını indirdiniz diyelim. Bunun donanım kullanımını ne yaparken gözlemliyorsunuz?

Ben şöyle yapıyorum:

1, 10, 20 ve uygunsa 50 sekme açıyorum. RAM ve CPU kontrolü yapıyorum.

Aynı zamanda 10 tane farklı eklenti ile de ne kadar şişme ve kaynak kullanımı var bakıyorum.

DRM ve yüksek grafikli işlemler yapan sekmeler açıyorum, sekme çökmesi var mı bakıyorum.

Arayüz ve ayarlarını kurcalıyorum, bazen çöküyor :D
Bir de aynı işlemi 2 farklı işletim sisteminde tekrar ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı