Google Chrome "tarayıcınız kuruluşunuz tarafından yönetiliyor" sorunu

ARDACD

Hectopat
Yer
Merkez/Niğde
Selam. Bugün bilgisayarıma Windows 8.1 Pro ve sonrasında ise Chrome kurdum. Fakat indirilenler sayfasında aşağıdaki gibi bir uyarı karşıma çıkıyor. Kuruluşum kim ve kimler yönetiyor benim tarayıcımı merak ediyorum. Eğer sıkıntı çıkarmayacak ise benlik sıkıntı yok ama izleniyormuşum veya başka tehlikeli bir şey oluyormuş gibi geliyor. Bu "kuruluş" kim nereden nasıl öğrenebilirim veya nasıl "kuruluşum" tarafından yönetilme durumunu kapatabilirim acaba?

problem.png

Yanlış bilgi
Bu kuruluş Windows kurma aşamasındaki şeyler. Başkasının izlediği bir şey yok. Ben de ilk stajdayken iş yerinde fark etmiştim, beni mi izliyorlar diye korktum 😂.

Son düzenleyen: Moderatör:
KMS kullandıysanız onun servisinden Windows aktif ettiği için bu ibare çıkıyor.

Evet KMS Suite kullandım ama önceden yine KMS kullandığımda o ibare çıkmıyordu.
KMS çalıştığı sürece kuruluşa bağlı olduğu için çıkacaktır, Windows 7 kullanıyorsanız öncesinde onda bu özellik yoktu diye çıkmıyordur.

Hayır 10 ve 11 de KMS kullandığımda bu ibare çıkmıyordu ama şimdi çıktı. Daha önceden 8.1 kullanırkende çıkmıyordu şimdi çıktı nedense.
Tamam da yani çıkmasının sebebi bu. Cevabım sizi tatmin etmediyse KMS servisini kaldırıp bakın, bu ibare görünmez.

Kuruluş tarafından yönetilen tarayıcıda etkinliğiniz izlenebilir. chrome://policy adresinden tarayıcınızda yüklü ilkeleri görüntüleyebilir, buradan delete_chrome_policies.bat dosyasını indirip yönetici olarak çalıştırarak ilkeleri kaldırabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı