Rehber Google Chrome ve Microsoft Edge çevrimdışı yükleyici indirme

Merhaba arkadaşlar. Windows 7 desteği 3 yıl önce bitmişti, Windows 8.1 desteği de 10 gün önce bitti. Destek bitişi ile birlikte Google ve Microsoft da kendi tarayıcılarının Windows 7/8/8.1 desteğinin biteceğini açıkladı.

Google Chrome 109, Microsoft Edge 109 ve Chromium 109, Windows 7/8/8.1 destekli son sürümler olacak. Chromium 110 tabanı ile birlikte Windows 10/11 zorunlu hale gelecek.

Eğer siz de benim gibi Windows 7 makineler ile uğraşıyorsanız (gerek sanal, gerek gerçek makineler) yeni kuracağınız Windows 7 sanal makinelerine destek bitişi sonrası Chrome kurmakta zorlanmak istemiyor olabilirsiniz. Aynısı Edge için de geçerli.

Destek bitişi sonrasında çevrimiçi yükleyiciler pek işe yaramayabilir. Çünkü çevrimiçi yükleyiciler en son sürümü yükler. En son sürüm de Windows 7 desteği vermeyeceği için yükleyiciyi daha önceden indirmiş olsanız bile Windows 7'de çalışmayacaktır. Bu nedenle çevrimdışı yükleyici edinmemiz gerekiyor.

Ayrıca internete bağlı olmayan bir bilgisayara Chrome veya Edge kurmak istiyorsanız da çevrimdışı yükleyici edinmeniz gerekmektedir.

Bugünkü rehberimizde Google Chrome ve Microsoft Edge kurulumu için nasıl çevrimdışı yükleyici indirebileceğinizi anlatacağım.

Bölüm 1: Google Chrome

Google Chrome'un çevrimdışı yükleyicisini indirmenin 2 yolu var. Ben bu rehberde Chrome Enterprise yükleyicisi yöntemini anlatacağım.

İlk olarak şu linke giriş yapıyoruz:

Daha sonra sayfadaki Windows sekmesine tıklıyoruz.

Karşınıza şöyle bir ekran gelecektir:

Burada ilk olarak aşağıdaki gibi File Type seçeneğini MSI yapıyoruz:

Daha sonra Architecture seçeneğine geliyoruz:

Burada 64 Bit ve 32 Bit seçenek mevcut. Her ikisini de indirmenizi öneriyorum. Önce 64 Bit seçeneğini seçip indirmeyi başlatın. Sonra ise 32 Bit seçeneğini seçip tekrar indirmeyi başlatın. Bu sayede elinizde hem 32 Bit hem de 64 Bit mimarili çevrimdışı Chrome yükleyicisi olacaktır.

Yalnız dikkat etmeniz gereken bir konu şudur; Chrome için eski sürümleri indirme seçeneği yok. Bu yüzden Chrome 110 çıkmadan önce (7 Şubat 2023'te çıkması planlanıyor) indirirseniz daha iyi olur, bu sayede Windows 7 ile uyumlu bir Chrome yükleyiciniz olur.

Bölüm 2: Microsoft Edge

Microsoft Edge'de tek yöntem var; Microsoft Edge Enterprise sayfasından indirme yöntemi.

İlk olarak aşağıdaki linke giriş yapıyoruz:

Karşınıza şöyle bir ekran gelecektir:

Sayfada aşağı inip şuraya geliyoruz:

İlk olarak Kanal / Sürüm seçeneğini listedeki en son sürüm yapıyoruz: (Eğer Windows 7'ye kuracaksanız 109'dan başka bir sürüm seçmeyin)

Daha sonra Derleme seçeneğini en son yapı olarak seçiyoruz:

Daha sonra Platform seçeneğini önce Windows 64-bit yapıyoruz:

Sonra ise İndir diyerek indirmeyi başlatıyoruz:

İndirme bittikten sonra Platform kısmını Windows 32-bit yapıp tekrar indiriyoruz.

Bu şekilde Microsoft Edge için çevrimdışı yükleyici edinebilirsiniz. Bu sayede internete bağlı olmadan Edge kurulumu yapabilirsiniz.

Sonuç

Bugünkü rehberimde nasıl çevrimdışı Chrome ve Edge yükleyicisi indirebileceğinizi anlattım. Umarım faydalı olmuşumdur. Çoğu insanın bilmediği yöntemleri tek tek açığa çıkarıp sizlere Türkçe olarak paylaşmaya devam edeceğim.

Dediginiz adimlari teker teker denedim fakat yine olmadi yine 2,3 sn sonra kapaniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…