Firefox'ta sekme uyutma özelliği var, sadece bu ayar varsayılan olarak kapalı geliyor. Chrome hız açısından özellikle kullandığı ram ile kıyaslarsak firefox'tan kat ve kat daha kötü. Şu anda da chromium tabanlı tarayıcılardaki gibi translate özelliği geliştiriyorlar hatta bazı kullanıcılar için beta'ya açıldı.Biraz kullandım da yok abi. Bir browser da olan hayati özellikler yıl olmuş 2024 hala dahi Firefox da yok. Sekmeleri uykuya almayı bile bir eklenti ile hallediyorsak geçsinler bu işleri. Chrome da çok iyi değil ama hala dahi hız açısından tarayıcılar arasında en iyisi. Ben ise tekrardan Edge dönmüş durumdayım. CPU/Ram'i kokluyor nerdeyse.
Firefox'ta sekme uyutma özelliği var, sadece bu ayar varsayılan olarak kapalı geliyor. Chrome hız açısından özellikle kullandığı ram ile kıyaslarsak firefox'tan kat ve kat daha kötü. Şu anda da chromium tabanlı tarayıcılardaki gibi translate özelliği geliştiriyorlar hatta bazı kullanıcılar için beta'ya açıldı.
Valla size burada ben de katılıyorum. about:config'de ayar değiştirmek zor olmasa da kullanıcı dostu değil. Niyeyse firefox'ta bazı diğer tarayıcılardaki default ayarlar about:config'den yapılıyor.Sekme uyutma özelliği neden kapalı hocam? Bu bile about:config den açılacaksa daha çok niş kalacak gibiler. Kabul Chrome'un ram yeme sıkıntısı hala dahi çok çok iyileştirilmiş değil ama diğer pek çok türevine göre iyi noktada.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.