Google Chrome'de RAM kullanımı çok fazla

ludwig1301

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bugün Opera GX'ten başka bir tarayıcıya geçiş yapmak istedim. İlk olarak az RAM yiyor denilen Edge'e geçtim ancak Twitch, RL garage, WhatsApp ile toplam 3 sekme açık olmasına rağmen "alt çerçeve" denilen bir şey Edge'in 4 GB RAM yemesine sebep oluyordu. Arkadaşımın tavsiyesiyle birlikte Chrome'a geçiş yaptım ancak burada da Chrome 3 sekmeyle 1, 5GB RAM yiyor. Sorunu anlamadım ancak görev yöneticisinde Chrome'un yanındaki parantezin içi (13)'ten bir anda (37)'ye çıkıyor. Edge'de de aynı sorun vardı onda da (10)'dan (40)'a çıkıyordu alt çerçevelerle birlikte ve 4 GB RAM yedi. Toplam RAM 16 GB ancak bir tarayıcının 3 sekmeyle 4 GB RAM yemesi, diğerinin de 3 sekmeyle 1,5 GB RAM yemesi biraz fazla geldi. Ne yapmalıyım? Chrome'un yanındaki parantezde yazan sayı neyi temsil ediyor?

Dosya Ekleri

• Screenshot_326.png
    Screenshot_326.png
    68,7 KB · Görüntüleme: 124
  • Screenshot_327.png
    Screenshot_327.png
    9,8 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl ki windows vb sistemler fazla ram varsa fazla kullanıyor, bu da öyle galiba. Brave tarayıcıyı da tabanı aynı olsa da deneyebilir misiniz?

Sende neden görev yöneticisinde o kadar fazla gösteriyor bilmiyorum, Java falanda ayrıyeten RAM yiyor Google ile beraber ama 3 sekme için bilmiyorum(Çoğu kişide 1,5GB Ram Yiyor), kendi adıma konuşacak olursam benim bilgisayımda bot virüsü vardı,yani insanların videolarına falan like atıyor, yorum atıyor, bilgisayarım çok yavaşlıyordu ama seninkini bilmiyorum,Bide başka Tarayıcıya Geçme Zaten en hızlısı Chrome.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı