Google Drive'ye yüklenen dosyalar uzun süre saklanabilir mi?

neymar0766

Kilopat
Daha fazla  
Google Drive'ye dosyalar yükleyip belki 5 yıl, belki 15 yıl orada tutmayı düşünüyorum. Dosya büyüklüğü nedeniyle 3 adet Gmail hesabıyla bu işlemi yapacağım.
Merak ettiğim iki husus var. Gmail hesapları, hesaplara zaman zaman girilip genelde uzun süre kullanılmadığında uzun yıllar boyunca aktif kalabilir mi? Diğeri de dosyalar uzun yıllar silinmeden durabilir mi? Yani silinme durumu var mı? Kişisel dosya yükleyeceğim, yasa dışı bir durum yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Google Drive'ye dosyalar yükleyip belki 5 yıl, belki 15 yıl orada tutmayı düşünüyorum. Dosya büyüklüğü nedeniyle 3 adet Gmail hesabıyla bu işlemi yapacağım.
Merak ettiğim iki husus var. Gmail hesapları, hesaplara zaman zaman girilip genelde uzun süre kullanılmadığında uzun yıllar boyunca aktif kalabilir mi? Diğeri de dosyalar uzun yıllar silinmeden durabilir mi? Yani silinme durumu var mı? Kişisel dosya yükleyeceğim, yasa dışı bir durum yok.
Bir HDD alıp 25 liraya felan. Oraya atmak daha mantıklı. Bu sana bağlı değil sonuçta adam ücretsiz hizmet veriyor istediğini yapar.

Aktif kalır diye biliyorum yine de 5 yılda bir girebilirsiniz hesaplarınıza :D

Bir HDD alıp 25 liraya felan. Oraya atmak daha mantıklı. Bu sana bağlı değil sonuçta adam ücretsiz hizmet veriyor istediğini yapar.
25 lira?

Dosyalari sadece arsivleyecek ve uzun sure ulasmayacaksaniz Amazon S3 Glacier Deep Archive kullanin.
464 Gb veri sakliyorum orada aylik masrafi 0.43$
Dosyalara sik ulasacaksaniz sakin kullanmayin, astari yuzunden pahaliya cikar. Bu sistem dosya atip saklamak icin.

Silinmez. 20 Şubat 2013 tarihinde yüklediğim dosya hâlâ duruyor. Dosyayı yüklediğim Google hesabına o günden beri login olmadım. Dosya yine de duruyor. Login olmadan nasıl erişebildiğimi soruyorsanız ana Google hesabıma erişim izni verdim. Yani sadece asıl Google hesabıma erişim izni verdim. Dosyanın yüklü olduğu hesabı ise atıl olarak bıraktım. Bugüne kadar silinmedi. Bugünden sonra da silinmez heralde, yani umuyorum. Bu da delil:

Screenshot from 2020-08-01 01-09-46.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı