Google Podcasts'in kapatılmasıyla, Google'ın 294. girişimi tarihe gömülmüş olacak.

Drodi

Decapat
Katılım
21 Kasım 2021
Mesajlar
268
Makaleler
1
Çözümler
11
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU @ 2.50GHz 2.71 GH Nvidia GeForce GT 920MX 2 GB, 12 GB RAM
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Podcast uygulamasını kapatma ve içeriğini YouTube Music uygulamasına taşıma kararı alan Google, daha önce Google Glass, Google Stadia, Google+, Google Hangouts gibi 293 uygulamayı sonlandırmıştı.

1712393774153.png



Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Google, Google Podcasts uygulamasını kapatma kararı alarak, şirketin 293. girişimi olan bu uygulamayı tarihe göndermiş oldu.

"Killed by Google" web sitesinden derlenen bilgilere göre, Google tarafından başlatılan ancak çeşitli sebeplerle sonlandırılan 293 farklı girişim bulunuyor.

Google'ın büyük umutlarla başlattığı ancak sonrasında başarısızlıkla sonuçlanan girişimler arasında Google Glass, Google Stadia, Google+, Google Hangouts ve Google Play Music gibi uygulamalar yer alıyor. Geçtiğimiz hafta ise bu listeye Google Podcasts de eklendi.

Google Podcasts uygulaması, dünya çapında sadece Android cihazlara 500 milyondan fazla yüklenen ve beş yılı aşkın süredir podcast meraklıları tarafından tercih edilen bir platform oldu.

Ancak, 2024 yılı içinde yayın hayatına son vereceği duyurulan Google Podcasts için Google, kullanıcıların verilerini YouTube Music uygulamasına aktarmalarını istiyor. Bu sayede, podcast dinlemek isteyen kullanıcılar artık YouTube Music platformunu tercih ederek istedikleri kanallara erişebilecekler.

Google'ın geçmişte sonlandırdığı önemli uygulamalardan bazıları şunlardır:

- Google Glass: İlk olarak 10 yıl önce piyasaya sürülen Google Glass, büyük umutlarla başlatılan ancak beklenen ilgiyi göremeyen bir projeydi. 2017'de, gözlüklerin sadece işletmelere yönelik olarak üretileceği açıklandı.

- Google Stadia: Bulut tabanlı oyun hizmeti olarak lanse edilen Google Stadia, beklentileri karşılayamayınca kapatıldı. Proje, oyun endüstrisinde büyük bir değişim yaratması beklenirken istenilen etkiyi sağlayamadı.

- Google+: Google'ın 2011'de başlattığı sosyal medya ağı Google Plus, 2019'da kapatıldı. Ancak, platform beklenen popülerliği yakalayamayarak başarısızlıkla sonuçlandı.

- Google Hangouts: Google'ın mesajlaşma uygulaması olan Google Hangouts, 2011'de kullanıma sunuldu. Ancak, diğer mesajlaşma uygulamalarının popülerlik kazanmasıyla kullanım oranları düşerek, 1 Kasım 2022 itibariyle sonlandırıldı.


Kaynak: www.ntv.com.tr
 
Stadia'nın piyasada tutunmayı beklediği dönemde GeForce Now popülarite yakalamıştı.

Stadia'da bir oyunu oynamak için o oyuna platform üzerinden bir daha para vermeniz gerekiyorken ve kütüphane de oldukça darken GeForce Now'da böyle bir durumun olmaması, ayrıca Google'ın da durumu iyileştirmek için adım atmaması Stadia'nın sonunu getirdi. Yazık oldu.
 

Geri
Yukarı