Google Şifreniz Açığa Çıktı Uyarısı

Daha fazla  
Bilgisayardan İtemsatisa Papara'dan para yüklemeye çalıştım. Şifremi yazarken şifreniz açığa çıktı değiştirmenizi öneririz tarzı bir mesaj geldi. Ne yapayım? Herhangi bir sorun olur mu? Papara hesabım ile ilgili bir sorun olur mu?

Büyük ihtimal yaygın kullanılan basit bir şifreniz var, basit değilse bile internette paylaşılan daha önce çalınmış şifre listelerinde yer alıyor.. Ben kaspersky kullanıyorum bazı önemsiz sitelere basit şifreler kullandığımda benzer uyarıyı veriyor..

Büyük ihtimal yaygın kullanılan basit bir şifreniz var, basit değilse bile internette paylaşılan daha önce çalınmış şifre listelerinde yer alıyor.. Ben kaspersky kullanıyorum bazı önemsiz sitelere basit şifreler kullandığımda benzer uyarıyı veriyor..
Hocam 6 haneli papara şifresi girerken söyledi. Ne kadar basit olabilir? Kafaya takmalı mıyım? Avast üzerinden virüs taraması yaptım sorun çıkmadı.

Google hesabınızda Şifreler sekmesine girin. Orada açığa çıkan şifrenin hangi hesabın şifresi olduğu yazar. Google herhangi bir şirket siber saldırı alınca verilerin açığa çıkmasıyla yayılan verilerden ötürü sizin hesabınıza da uyarı veriyor.

Örneğin Discord siber saldırı aldı, kullanıcı bilgileri açığa çıktı diyelim. Sizin de Google hesabınıza kayıtlı Discord hesabınız varsa Google Discord şifrenizi ve eğer aynı şifreyi başka hesaplar için kullanıyorsanız o şifreleri değişmenizi öneriyor. Olay bu.

Değişmeniz kesin şart değil ama Google bu konu hakkında uyarı yapıyor size. Değişmek daha iyi olur elbette.

Google hesabınızda Şifreler sekmesine girin. Orada açığa çıkan şifrenin hangi hesabın şifresi olduğu yazar. Google herhangi bir şirketin siber saldırıdan ötürü verilerin açığa çıkmasıyla yayılan verilerden ötürü sizin hesabınıza da uyarı veriyor.

Örneğin Discord siber saldırı aldı, kullanıcı bilgileri açığa çıktı diyelim. Sizin de Google hesabınıza kayıtlı Discord hesabınız varsa Google Discord şifrenizi ve eğer aynı şifreyi başka hesaplar için kullanıyorsanız o şifreleri değişmenizi öneriyor. Olay bu.

Değişmeniz kesin şart değil ama Google bu konu hakkında uyarı yapıyor size. Değişmek daha iyi olur elbette.
O zaman papara şifremi değiştireyim. Hocam değiştirmesem bile girmeleri zor sanırım. Hem şifremi bilicekler hem de kod gelicek telefonuma. Biraz zor gibi ama risk almayalım. Teşekkürler bilgilendirme için.

O zaman Papara şifremi değiştireyim. Hocam değiştirmesem bile girmeleri zor sanırım. Hem şifremi bilecekler hem de kod gelecek telefonuma. Biraz zor gibi ama risk almayalım. Teşekkürler bilgilendirme için.
Uyarıyı Papara için mi vermiş? İlk mesajı güncelledim ama genç güncellemişim, link eklemiştim. Şu linkten Google hesabınız bölümüne girebilirsiniz. Oradan Şifreler diye aratın çıkar zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı