Google Wallet Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Daha fazla  
Senelerdir Google Wallet'ın Türkiye'ye getirileceği söyleniyor fakat hiçbir adım atılmamış. Güney Afrika'da bile varken sizce neden hala Türkiye'ye gelmedi, ne zaman gelir?

Google ile alakalı bir durum değil. Apple Pay da yok Türkiye'de. Gelmesi için yasa değişikliği yapılması ve bankaların Apple/Google ile anlaşma yapması lazım. Fakat bizim esnafımız çok insaflı olduğu için geleceği takdirde her ödemede büyük bir komisyon kesebilir. Veya ülkemiz rahat durmadığı için ödemeden büyük bir miktar vergi alabilir. Mesela 20 TL'lik alışveriş yaptınız 8-9 TL vergi/komisyon alırlar bu da 28 TL ödeyeceğiniz anlamına gelir. Sadece birisini dahil ediyorum banka da komisyon alırsa komisyon + vergi oluşacak miktarı siz düşünün. Yani gelse bile öyle nakit ile alır gibi rahat kullanılacağını düşünmeyin.

Resmi olarak Play Store'den indiremiyor olsak bile kutudan Android 15'le çıkan yeni telefonların çoğunda yüklü geliyor artık, güncelleme yapılabiliyor. Otobüs ve okul kartları ekliyemiyoruz(Türkiye için hiçbir hizmet yok), hediye -banka kartı gibi sistemler yarım çalışıyor. Papara kartımı ekledim ve NFC ile ödeme çalışıyor mu diye baktım bazı POS'lar çok nadir kabul etti. Aynı Google hesabı başka cihazda da açıksa uzaktan indirme özelliği ile eski Android 13 telefonuma indirdim onda da çok nadir ödedi, çoğunlukla sistem hala kabul etmiyor. Getirseler ne güzel cüzdan taşıma derdinden, kartı unuttum derdinden kurtaracak ama getirmiyorlar

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-06-16 saat 21.02.37_83a29c3c.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-06-16 saat 21.02.37_83a29c3c.jpg
    43,1 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleme:
Hocam Papara'yı nasıl ekleyebildin bolgeyi detseklenen baska ulke yaptim TR yaptim kabul etmiyor sanal kart fizimsel kart denedim olmadi Papara'yi nasıl ekleyebildiniz acaba. Kart yeni miydi bir de.

Resmi olarak Play Store'den indiremiyor olsak bile kutudan Android 15'le çıkan yeni telefonların çoğunda yüklü geliyor artık, güncelleme yapılabiliyor. Otobüs ve okul kartları ekliyemiyoruz(Türkiye için hiçbir hizmet yok), hediye -banka kartı gibi sistemler yarım çalışıyor. Papara kartımı ekledim ve NFC ile ödeme çalışıyor mu diye baktım bazı POS'lar çok nadir kabul etti. Aynı Google hesabı başka cihazda da açıksa uzaktan indirme özelliği ile eski Android 13 telefonuma indirdim onda da çok nadir ödedi, çoğunlukla sistem hala kabul etmiyor. Getirseler ne güzel cüzdan taşıma derdinden, kartı unuttum derdinden kurtaracak ama getirmiyorlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı