Google'ı bırakmak

Elbette kullanilmayabilir, onun yerine kullanilabilecek bir suru alternatif var ancak bunu yapmak yerine anonim hesaplar kullanarak, hem Google hizmetlerinden faydalanirsiniz, hem de gizlilik konusunu kafaniza takmaniza gerek kalmaz cunku gercek, dogru bilgileriniz yok ortada.

Anonim bir sim kart uzerine kayitli hesaplar acarak da kullanabilirsiniz, yani bu tur yontemleri uygularsaniz endise etmenizi gerektirecek bir durum kalmaz bence.

Vallahi özgürmüş veri çukkalıyormuş umurumda değil abi Windows kadar rahatı olsa bende kullanırdım Google arama motoru kadar sadesi yok olsa o da yok ama reklam yığını olan şeyden mümkünse uzak durarım uTorrent yerine qbittorent kullanıyorum mesela daha rahat ve kodu açık benim işime yaramıyor tabii orası ayrı.

Benim ilk adımım 6-7 sene önce IOS'e geçmek olmuştu. Google ile daha az muhattap oluyorum bu şekilde. Yine de kullandığım servisleri var ama onları da elimden geldiğince izinlerini kısıtlayarak kullanıyorum. Veri toplama işinin bir şeyini çıkarıyorlar gerçekten. Telefonun hangi uygulamada kaç saniye vakit geçirdiğini bile tutuyorlar engellemediğiniz takdirde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…