Google'ı bırakmak

Size işin şu seviyesini anlatayım. Siz Google vb. servisler kullandığınızda sizi profilliyor. Hangi sitelerde oturum açtığınız ne sıklıkta kullandığınız gibi. Bir gün Google bu bilgilerle ülkeden çekilse sizi profillediği için VPN kullansanız bile kullanım alışkanlıklarınızdan yola çıkıp sizi engelliyor. Ayrıca tekel olaması bazı sonuçları engellemesi gibi bir dünya sorunları var.

Yani dostum sana nasıl anlatırım bilmiyorum ama bir gün internete girdiğinde web caminin görüntüleri detaylı arama geçmişin gibi bir çok verini görmek ister misin?

İstediğin kadar gizlen. Bunu yapacak kişi zaten her halükarda yapar. İnternet bağlantın olması yeterli.

Bu dönemde verilerini bu kadar önemseyen insanlar tuşlu telefon kullanmalı.
Hayır tuşlu telefon kullanmasına gerek yok.
TailsOS, Tor Browser gibi yazılımları kullandığında toplanılan verileri en aza indirmiş olursun mesela. Böyle yapın demiyorum ama gizli kalmak için internetsiz yaşamaya gerek yok.

Aynen verileriniz çalınıyor gören de devlet adamı sanar. Geçin bence şu işleri. Google'dan devam.
Bizim amacımız kimse bizi izlemesin vb. değil aslında. İlla izleneceğiz maksimum güvenlik yazılımlar kullanmadıkça. Amacımız deneyimi etkilemeden düşürmek Ben öyle gizlilik delisi biriside değilim.

Ona bakarsan osların tamamı unix tekeli? Tarayıcılar ise Chromium tekeli?

İnternet kullandığınız sürece veriler her türlü toplanacak. Bundan kaçmaya uğraşmak zaman kaybı. Toplanan veriler daha iyi bir hizmet olarak bize dönüyor en azından. Google, işini her zaman iyi yaptı.

Bu kadar gizliliğe gerek var mı ki? Zamanında zaten çoğumuz bilgilerini Google vb. hizmetlere teslim etti bile.

Bu kadar gizliliğe gerek var mı ki? Zamanında zaten çoğumuz bilgilerini Google vb. hizmetlere teslim etti bile.
Tor Browser ve TailsOS'e kadar abartmaya gerek yok normal sartlarda, biliyorum fakat hayatimizi fazla etkilemeyecek seylerdende kacinmanin manasi yok bence.
Zararin neresinden donsek kar hocam. Ne yazik ki cogu verimizi coktan aldilar, zaten tam gizliligin imkani yok normal sartlarda. Ama kucuk seylerden de kacinilmamali.
Mesela Chrome yerine Ungoogled-Chromium kullanilabilir.
Google arama motoru yerine zaten google'a cok benzeyen duckduckgo kullanilabilir.
Tam gizlilik son kullanici icin gereksizdir ama bunlar cok buyuk degisiklikler degil
Mesela Whatsapp'dan Telegram'a gecmek zor olur ,yapacak birsey yok ne yazik ki.

Android Google ekosistemi üzerine kurulu.
Her türlü google ekosistemi var bıraksanız bile.
Bu konuda Huawei var Google ile hiçbir bağlantısı kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…