Google'ın Android 12 için 6 GB RAM önerdiği doğru mudur?

Makaleler
9
Yer
İstanbul, Türkiye
Google'ın Android 12 için 6 GB RAM önerdiği doğru mudur? Oppo A55 (CPH2325) kullanıyorum, 4 GB RAM/64 GB yer var sıkıntı çıkarır mı? Cihaz performansı düşer ve kasmalar olur mu? Cihaz oyun cihazı olarak geçiyor ama ısındığı ve kastığı için oynayamıyorum. Günlük kullanımda merak ediyorum.

Üretici firma size güncellemeyi sağlayınca zaten ROM sizin cihaz için optimize olacak rahat olun bu konuda. Bu arada cihaz nerede oyun cihazı olarak geçiyor, G35 kullanan oyun telefonuda yeni duyuyorum.

Hem de Helio G35'li oyun cihazı!

Bence kesinlikle oyun cihazı değil. Donanım ve işlemci olarak 2021'de çıkmış telefonun bu gibi eksik özelliği olması şaşırttı. PUBG'yi bu cihazda açtığım gibi şarjın hızlı bitmesi, ısınma ve kasmalar oluyor. Bende mecburen sildim. Tabletim var ama ekranı kırık halen yaptırmadık.

Kendimden örnek vereyim, ben mesela 6 GB RAM kullanımını çok rahat görüyorum genelde. Oyun oynamıyorum, ama arka planda 20 25 adet sekme açık. A52 8 GB RAM.

Bence en az 6 GB RAM alsanız daha iyi olur.

Telefonunuz A52 Oppo marka mı?

Bir de Technopat haberi 😩. Hocam güncelleyebilirsiniz bir sorun olmaz. Optimize edilir.

Bence kesinlikle oyun cihazı değil. Donanım ve işlemci olarak 2021'de çıkmış telefonun bu gibi eksik özelliği olması şaşırttı. PUBG'yi bu cihazda açtığım gibi şarjın hızlı bitmesi, ısınma ve kasmalar oluyor. Bende mecburen sildim. Tabletim var ama ekranı kırık halen yaptırmadık.

Telefonunuz A52 Oppo marka mı?
Oppo A52 4 GB RAM'e sahip. Samsung A52'dir.

Technopat bu cihazı kullanmamış belli. Kullanan olsaydı oyun cihazı diyemezlerdi. Nasıl optimize edecekler?
''720×1600 ekran çözünürlüğüyle oyunlarda güzel bir ekran deneyimi sunan OPPO A16 ve A55'' demişler. Tek açıklaması reklam almış olmaları, başka türlü bu cihazı böyle övmelerinin, hatta bunu bir teknoloji sitesinde makale şeklinde yayımlamalarının bir mantığı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı