Work and Travel için çabalanmalı mı?

Tuna1283

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, herkese iyi forumlar dilerim. Kafam o kadar karışık ki olayları size nasıl ifade edeceğim, olduğu gibi aktarmayı başarabilecek miyim hiç emin değilim. Uzun ve kafa karıştırıcı bir metin olursa şimdiden affola.

Çevremde bahsedeceğim, yardım alacağım hiç kimse yok. Burada en azından akıl alabileceğim tecrübeli abilerim, arkadaşlarım vardır diye düşünüyorum. Bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi almak isterim.

Ben 20 yaşında, gelecek kaygısı çeken, hayalleri ve hedefleri olan bir gencim. Hedefim Work and Travel ile Amerika’ya gidip bir şekilde orada kalmanın yolunu bulmaktı. Çocukluk hayalim Amerika’ya gidip oraya yerleşmek ve orada yaşamak.

Bu hayalimi gerçekleştirmek için haziran ayında dil kitapları aldım ve İngilizce Öğretmenliği’ne hazırlanıp üniversite kazanarak Work and Travel yapmak istiyordum. Ancak gel gelelim, abim bunu onaylamadı. Çünkü yaklaşık 5 bin dolara yakın veya üstü bir masrafı var ve bunu karşılamak istemedi. “İngilizce çalışma, Türkiye’de meslek sahibi olmaya bak, bu hayali unut” dedi.

Bunu duyunca mecburen sadece TYT çalışmaya başladım ve Türkiye’de aşırı çok sevdiğim astsubaylığa yöneldim. Ama hâlâ aşırı derecede Amerika’ya gitmek istiyorum, içimde ukde olarak kaldı. Abimden bu lafı duyduktan sonra Türkiye’de mesleğimi riske atamıyorum korkuyorum ailemin diline düşmemek için.

mart ayında MSÜ sınavına gireceğim. Çok ders çalışıyorum, çok spor yapıyorum. Mülakatlar benim için çocuk oyuncağı gibi; yüksek olasılıkla astsubay olacağım. Ama bu durumda Amerika’ya gitme ihtimalim neredeyse sıfıra düşüyor. Çünkü mesleğim var, şanlı Türk askeriyim.

MSÜ sınavı mart ayında ve bu sınavdan sonra hayatımda ilk defa AYT çalışmak istiyorum. Bi' bakarsın MSÜ’den elenirim diye. Work and Travel 4 yıllık üniversite istiyor. Mart ayından sınava kadar AYT çalışmak pek iyi bir üniversite getirmez.

olayların karıştığı kısıma geliyoruz: Diyelim ki iyi kötü bir üniversiteye gittik. Work and Travel için bir işe girip çalışmam lazım. Çalışırken ortalamamı 3.00 civarında tutmam lazım ama çalışırken bunu nasıl yapabilirim bilmiyorum. Ya da kredi çekmem lazım. Kredi çektim diyelim, geri ödemesi ortalama 500–600 bin TL. Banka bana kredi verir mi, o da meçhul.

Hadi krediyi aldım diyelim, bu sefer Amerika bana vize vermedi diyelim. Hiç Amerika’ya gidemeden kredi borcumla Türkiye’de kalacağım ve bu borcu tek başıma benim ödemem gerekecek. Mesleğim yok, gelirim yok; doğal olarak nasıl ödeyeceğim, bu ayrı bir sorun.

Asker olursam zaten hiçbir şekilde gidemem, bu da ayrı bir sorun. Tek başıma ailem yanımda durmadan bunu nasıl yapabilirim bu işin içinden nasıl çıkabilirim, hiç bilmiyorum. Tavsiyelerinize ve fikirlerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Kafanız karıştıysa özür dilerim; şuanda duygularım şu an çok kötü, zar zor yazdım.

Ayrıca kendimi geliştirmek, farklı dilleri ve kültürleri yaşayarak öğrenmek istiyorum. Türkiye’de de bunu yapabilirsin diyebilirsiniz evet ama ben bir dili ve kültürü, orijinal çıktığı yerde, o hayatın içinde öğrenmenin çok daha iyi olacağını düşünüyorum

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı