Google'nin Türkiye kararı HK ne düşünüyorsunuz ?

SaviorAngel™

Hectopat
Makaleler
2
Google'nin Türkiye'de çıkacak Android cihazlar hakkındaki yaptırım kararı hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Arkadaşlar Çin'i örnek alalım diyorsunuz iyi güzel hoş ama unuttuğunuz bir şey var, Çin'in tersine mühendislikte olsa, kopyada olsa bir üretim alt yapısı var ve artık kendi markalarını çıkarıyor, Çin dünya ekonomisine yön veren ülkelerden biri, bizim ürettiğimiz ne var? Biz anca yeni vergi kalemleri üretiriz, o yüzden Çin ile kendimizi kıyaslayamayız.

Huawei modellerindeki gibi Türkiye modellerinde Google servisleri çalışmayacaksa Android almanın hiçbir anlamı kalmayacak. Telefon sektörünü doğrudan etkileyen bir unsur olacak, böyle olursa Iphone modellerine mahkum kalırız. Bir orta yolun bulunacağını düşünüyorum açıkçası.

Google servisi olmayan Android cihazları akıllı cihaz özelliğini yitirir.

Çin'e atıfta bulunanlar olmuş, hiçbir şekilde yapamazsınız, oturtamazsınız yeni bir işletim sistemini. Çinliler bile bunu başaramıyor. Android ve IOS'a karşı oluşturulacak her sistem çökmeye mahkumdur. Bu işler sanıldığı gibi kolay işler değil. Microsoft ve Samsung gibi devasa firmalar bile bu iki işletim sistemine karşı yeni sistem arayışlarına girdiler, her iki firmada tökezledi. Microsoft öyle bir oldu ki telefon piyasasından tamamen çekildi. Samsung'un Tizen ve Bada sistemi de başarısızlıkla sonuçlandı. Bir zamanların devi Nokia'da Android'e geçiş yapmadığı için battı.

IOS ve Android artık oturmuş sistemler. Milyonlarca uygulama desteği olan sistemler. Diyelim yeni bir sistem yaptın, yeni sistem yapmakla iş bitmiyor. Bunun optimizasyonu var, güvenliği var, uygulama desteği var, sistemin tutması var, üreticilerin bu sistemi kullanıp kullanmayacağı sorunları var.

Hiç sanmıyorum çıkacağını. Sadece o vergi cezasına karşılık bir misilleme gibi yapıyorlar. Bizim HK vergi cezasını ileri ama en ileri(!) bir tarihe erteledik diyecek, Google amca da ben de yaptırım yapmıyorum o zaman diyecek ve gül gibi mutlu mesut devam edecekler aynı sisteme

Konuyu bir de bizden dinlemek isterseniz diye bağlantıyı buraya bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türkiye'de yerli firma adında fason telefon alıp markasını basan da (örneğin GM Discovery), kendi fabrikasını açan da (Yine GM ve Vestel) var, devlet destekli olarak Tübitak ve Aselsan'ın yerli denemeleri var, yerli üretim de yerli teknoloji de süper olmasa da çağı yakından takip eden (Daha doğrusu etmekle etmemek arası) bir seviyede, eğer ülke ekonomisi gerçekten daha iyi olacaksa ben razıyım tuşlu telefona, hayat standardı cebimdeki telefondan daha önemli (bence).

Hiçbiri %100 yerli değil bu telefonların. Hadi diyelim donanımı yaptık. Yazılımı yapamayız. Koskoca Samsung, Huawei bile tutan bir işletim sistemi yapamıyor biz mi yapacağız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…