GoW Ragnarok'da FSR ve FG kalitesi nasıl?

Ahmed.arif

Hectopat
Daha fazla  
RX 6600 Ryzen 5 5500 sisteme sahibim. YouTube'dan performans testlerine baktığımda Ultra ayarlarda 45-60 FPS arası değerler verdiğini gördüm ama fg ve FSR açınca 80 üstü FPS değerleri elde edildiğini gördüm. Bu gayet güzel bir sonuç ama görüntü kalitesine olan etkisi nasıl? Deneyimleyenler yardımcı olabilirse sevinirim.

RX 6600 Ryzen 5 5500 sisteme sahibim. YouTube'dan performans testlerine baktığımda Ultra ayarlarda 45-60 FPS arası değerler verdiğini gördüm ama fg ve FSR açınca 80 üstü FPS değerleri elde edildiğini gördüm. Bu gayet güzel bir sonuç ama görüntü kalitesine olan etkisi nasıl? Deneyimleyenler yardımcı olabilirse sevinirim.
Ben 2 gündür oynuyorum aynı sitem 3-4 ayar ortada geri kalan gölge doku vb şekler yüksekte oyun başlarında 55-60 fps aldım o çöllü map e geçince hafiften bir 5-10 fps düştü ordada FSR açtım geri toparladı FSR kaliteyi hafiten azaltıyor ama çöllü map bitince fps yine aynı oldu oyun başındaki gibi. Özetle ben FSR açtığımda kalite hafiften düştü yani birde ekran kalitesi düştü.

Ben 2 gündür oynuyorum aynı sitem 3-4 ayar ortada geri kalan gölge doku vb şekler yüksekte oyun başlarında 55-60 FPS aldım o çöllü map e geçince hafiften bir 5-10 FPS düştü orada da FSR açtım geri toparladı FSR kaliteyi hafiten azaltıyor ama çöllü map bitince FPS yine aynı oldu oyun başındaki gibi. Özetle ben FSR açtığımda kalite hafiften düştü yani bir de ekran kalitesi düştü.

Ben 70 FPS üstü rahat oynamak için muhtemelen sürekli far açık oynarım umarım dediğiniz gibi kalite hafiften düşüyorsa sıkıntı olmaz.

R7 7700 - 3060 Ti ile 2K'da Ultra ayarlarda DLSS kalite AMD FSR FG açık şekilde oynuyorum 120-150 FPS arası alıyorum. Görüntü şahane. Ayarları kapatınca 50-70 arası.

Kanka 2K'da görüntünün şahane olması normal. Biz garibanız 1080p de takılıyoruz.

Ben 70 FPS üstü rahat oynamak için muhtemelen sürekli far açık oynarım umarım dediğiniz gibi kalite hafiften düşüyorsa sıkıntı olmaz.

Kanka 2K'da görüntünün şahane olması normal. Biz garibanız 1080p de takılıyoruz.
Yani hafiten düşüyor dediğim gibi ben çok fsr ile oynamadım yarın bende deneyeyim beğenirsem yazarım.

@Ahmed.arif
FSR 40-50 FPS fazla vermesine rağmen sanki 20 FPS düşürmüş gibi bir his yaratıyor. Ben şu anlık sadece DLSS kalite modunda reflex açık bir şekilde oynuyorum. Frame Generation ise bir şey değiştirmediği için şu anlık kapalı. 120-150 FPS hatta mağaralarda 200 üstünü bile görüyor.

Gölgeler ayarı yüksek ve orta ayar arasında 40 FPS fark yaratıyor diyarlar arası geçiş sırasında. Genel oyunda ise gölgeler düşük, modeller orta yapmak 40-50 FPS yükseltiyor.

Tamamdır fikirlerinizi bekliyorum.

Fg çok fazla FPS arttırıyor gibi görünüyor halbuki. Bir faydası yok mu? Aslında sabit 60FPS elde etsem yeter sanırım çok da takılmamak gerek FPS'ye kalite güzel olsun yeter.

Ben AMD Fg'ın akıcılık sorunun FPS kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, farklı bir sorun var gibi. Kalite konusunda ise gerçekten rahatsız edecek hatta fark edilecek farklar yok diyebilirim. Madem 60 FPS yeterli diyorsan önerim, Frame Gen kapalı veya NVIDIA kullanmanı eğer kapalı kullanıyorsan reflex özelliği açmanı öneririm. DLSS ayarı DLAA ayarlar ise Ultra. 60 FPS altına düştüğünü gördüğünde ise aşağıdaki seçenekleri 60 FPS altına düşmeyecek şekilde istediğin gibi ayarlayabilirsin.

Gölgeler: Orta>düşük
Modeller: Orta.
DLSS: Kalite.
Eğer VRAM yetersiz geliyorsa VRAM yeterli geldiği kadar dokular ayarını düşür.

Ben AMD Fg'ın akıcılık sorunun FPS kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, farklı bir sorun var gibi. Kalite konusunda ise gerçekten rahatsız edecek hatta fark edilecek farklar yok diyebilirim. Madem 60 FPS yeterli diyorsan önerim, Frame Gen kapalı veya NVIDIA kullanmanı eğer kapalı kullanıyorsan reflex özelliği açmanı öneririm. DLSS ayarı DLAA ayarlar ise Ultra. 60 FPS altına düştüğünü gördüğünde ise aşağıdaki seçenekleri 60 FPS altına düşmeyecek şekilde istediğin gibi ayarlayabilirsin.

Gölgeler: Orta>düşük
Modeller: Orta.
DLSS: Kalite.
Eğer VRAM yetersiz geliyorsa VRAM yeterli geldiği kadar dokular ayarını düşür.

Elimde RX6600 olduğu için DLSS ayarları hariç dediklerinizin çoğunu yaparım hocam. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı