GoW Ragnarok'da FSR ve FG kalitesi nasıl?

DS5 kullanıyorum ben. Ragnarok'de kontrolcü desteği olduğu için Steam girdisi kapalı bir şekilde, haptic feedback gibi her şeyiyle kullanabiliyorum. Xbox gamepad desteği sunuluyor bilmiyorum, ancak yoksa bile Steam girdisini etkinleştir yaparak sıkıntısız kullanabilirsiniz.

@OnlyDmrl Hocam güncel ayarlarımı ve FPS'yi belirteyim dedim. Oyunu hızlı ön ayar Hıgh'a aldım FSR ve FG açtım görüntüde çok ufak pürüzler oldu ama bakmadığım sürece dikkat çekmediği için böyle oynamayı düşünüyorum. 90-110 arası FPS değerleri alıyorum oyun başı için.

@OnlyDmrl hocam güncel ayarlarımı ve FPS'yi belirteyim dedim. Oyunu hızlı ön ayar hıgh'a aldım FSR ve fg açtım görüntüde çok ufak pürüzler oldu ama bakmadığım sürece dikkat çekmediği için böyle oynamayı düşünüyorum. 90-110 arası FPS değerleri alıyorum oyun başı için.

Nidavellir'e geçtiğinizde haliyle FPS düşecektir, orada gölge ve modeller ayarını sırasıyla düşük ve orta yapmanız gerekebilir. AMD FG dediğim şekilde akıcılığı etkilemiyorsa gayet güzel.
Ek olarak şunu da belirteyim DLSS kalite ile FSR3.1 kalite arasında yüksek bir FPS farkı oluyor, kendimden örnek vermem gerekirse 35-45 FPS. Ancak NVIDIA ekran kartınız olmadığı için pek yapacak bir şey yok bu konuda.

Nidavellir'e geçtiğinizde haliyle FPS düşecektir, orada gölge ve modeller ayarını sırasıyla düşük ve orta yapmanız gerekebilir. AMD FG dediğim şekilde akıcılığı etkilemiyorsa gayet güzel.
Ek olarak şunu da belirteyim DLSS kalite ile FSR3.1 kalite arasında yüksek bir FPS farkı oluyor, kendimden örnek vermem gerekirse 35-45 FPS. Ancak NVIDIA ekran kartınız olmadığı için pek yapacak bir şey yok bu konuda.

Dediğiniz yere geldim hocam. Ayarların hepsini Ortaya aldım yine 90 üstü FPS'lerde takılıyorum. FG herhangi bir şekilde akıcılığı etkilemiyor aksine FPS'e olan etkisi çok fazla. Şu an ikisini de kapatsam 40-50 FPS anca görürüm.

Dediğiniz yere geldim hocam. Ayarların hepsini ortaya aldım yine 90 üstü FPS'lerde takılıyorum. Fg herhangi bir şekilde akıcılığı etkilemiyor aksine FPS'e olan etkisi çok fazla. Şu an ikisini de kapatsam 40-50 FPS anca görürüm.

Evet AMD fg dediğim gibi yüksek bir FPS artışı sağlıyor, ancak benim için akıcılığı bozuyordu.
Ancak ayarların hepsini ortaya çekmenize gerek yok. Sadece belirttiğim ayarları düşürerek Ultra olarak oynayabilirsiniz.

Evet AMD fg dediğim gibi yüksek bir FPS artışı sağlıyor, ancak benim için akıcılığı bozuyordu.
Ancak ayarların hepsini ortaya çekmenize gerek yok. Sadece belirttiğim ayarları düşürerek Ultra olarak oynayabilirsiniz.

Sadece belirli ayarları düşünemiyorum hocam nedense. Sadece hızlı ön ayar var. Ayrı ayrı nasıl ayarlayacağım?

Hızlı ön ayarlarda en sağda özel seçeneği var.

Bende saçma bir şekilde en sonda Sadece Ultra görünüyordu. Şimdi yeniden başlattım özel seçeneği göründü.

Gölgeler ve modelleri orta da bırakıp geri kalanı Ultra ya aldım. FG'de kapatıp sadece FSR açık bıraktım şu an 80-90 arası geziyor FPS.

Şu FSR iyi hoş da suyu ve karakter saç sakallarını mahvediyor. Adamlar bir türlü düzeltemedi.

Son düzenleme:
Hocam selam bende de şöyle bir şey oldu FSR açık kalite de mesela çöllü bir yerden karlı bir yere geçerken FPS 5-10 FPS düşüyor ve drop girmeye başlıyor çözümü var mıdır? Mekan değişince bazen efektler artıyor kum fırtınası, kar yağmuru gibi şeyler ondan dolayı düşüyor ne yapayım sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı