GoW Ragnarok'ta gamepad takılıyor

Luxfy

Decapat
Daha fazla  
God of War: Ragnarok oynarken garip bir sorunla karşılaştım, şimdi şöyle aynı gamepad ve aynı PC God of War: Ragnarok oynarken diyelim kamerayı sağa doğru kaydırdım kaymaya devam ediyor ya da sola fark etmez, aynı zamanda LB ya da RB tuşlarıma bastığımda sürekli tekrar ediyor. Aynı bilgisayarda God of War da denedim gamepad tamamen sorunsuz calisiyor takilma falan olmadan. Drift sorunu olabilir dedim ama drift LB RB gibi tuşları etkilemiyor sanırım, yazılım hatası mı acaba?

Kullandığım gamepad Xbox 360 daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım.

God of War: Ragnarok oynarken garip bir sorunla karşılaştım, şimdi şöyle aynı gamepad ve aynı PC God of War: Ragnarok oynarken diyelim kamerayı sağa doğru kaydırdım kaymaya devam ediyor ya da sola fark etmez, aynı zamanda LB ya da RB tuşlarıma bastığımda sürekli tekrar ediyor. Aynı bilgisayarda God of War da denedim gamepad tamamen sorunsuz calisiyor takilma falan olmadan. Drift sorunu olabilir dedim ama drift LB RB gibi tuşları etkilemiyor sanırım, yazılım hatası mı acaba?

Kullandığım gamepad Xbox 360 daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım.

DualSenseX uygulamasını kullanarak DualSense gibi gösterebilirsiniz kolunuzu çünkü ben DualSense koluyla çok rahat oynayabiliyorum.

PlayStation accessories adlı programı internetten indirin. Kablolu kullanmanız şart.
Bu program kontrolcüyü en son sürüme güncelleyecek. Orijinal Sony programıdır.

Sonrasında GoW Ragnarok'a sağ tıklayıp özellikler diyoruz ve Steam inputu kapatıyoruz görseldeki gibi

1727096476825.png

En son olarak denetim masasını açıyoruz. Donanım ve sese tıkladıktan sonra bir daha Ses'e tıklıyoruz. Burada Kayıttan yürüt sekmesinde DualSense kontrolcünüzün isminin olduğu bir hoparlör aracı olacak. O hoparlörü etkinleştiriyoruz.

1727096564622.png

Ekstra olarak sol üst köşede Steam ayarlarından kontrolcü sekmesine gelip PlayStation desteğini açıyoruz

1727096634741.png

Kontrolcünün haptic feedback ve adaptive triggers özelliğini kullanmamız için kablolu oynamanız zorunludur bunu unutmayalım.

Başka bir sorun var ise yardımcı olmak isterim.

Kolda kontrolü bıraktığında kamera kayma sorunu bende de vardı, kendiliğinden ilerliyordu kamera. Ne zaman ki DualSense kolu kablolu bağladım o zaman durdu.

Bu arada kablosuz oynadığımda şu harita kısayolu tuşu yok. İlla select tuşuna basıp oradan seçeneklerden girmek zorunda kalıyorum. Dokunmatik yüzey de kablosuzda çalışmıyor. Ayrıca tetik titreşimini de kapatamadım, ayarlarda göremedim.

Titreşimi kapamayı bende bilmiyorum, hiç bakmadım çünkü ihtiyacım olmadı. Tetik ve titreşim çok iyi şahsen.

Haritayı veya başka menüyü açmak için dokunmatik yüzeye basıyorsunuz ancak sağına veya soluna basarsanız farklı menüler açılıyor. Bazı oyunları kablosuz oynayabilirsiniz ancak oyunu yapan firmanın veya steamin o kontrolcünün oyun içi bluetooth özelliğine sahip olduğu anlamına gelmez. Çalışırsada dualsense olarak algılamayabilir. Bende tam bilmiyorum açıkçası.

Tek bildiğim çoğu zaman kablo gerektiği. Ancak mortal kombat 1 gibi oyunlarda kablosuz da oynamıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı