Sürprizbozan GoW vs GoWR

• Konuyu başlatan pidee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 924
Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pidee

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 - RTX 4050 Laptop GPU - Ryzen 7 7840HS - 16GB RAM - 500GB SSD
Fikirlerinizi merak ettim.
Kratos'un karakter gelişimi, Atreus'un çocukluktan gençliğe doğru ilerleyişi ve kendi ayakları üzerinde durması, Thor ve Odin'in harika yazılmış olmaları, Draupnir Mızrağı ve Blade of Olmypus, Mimir ve Kratos'un ilişkisinin ilerlediğini görmek, notları Kratos'un kaleminden okuyabilmek, (okuma yazmayı çözmüş) diyar sayısının daha fazla olması, Valhalla DLC'si, Tyr, (ilk oyunda çizilen bilge ve önder Tyr portresi iyi yansıtılabilmiş şahsen) Huldra Kardeşler'in hikayede daha büyük yer edinmesi gibi sebeplerden dolayı ben GoWR'yi tercih ediyorum.
-
İlk oyunun da ayrı bir tadı vardı, devrimseldi, yenilikçiydi. İlk kez Kratos'u baba olarak görüyorduk. Fakat ben GoW'u temel, GoWR'yi ürün olarak görüyorum.

Son düzenleme:
İkisini de oynamış ve ilk oyunu bitirmiş, 2. oyunu ise yarıda bırakmış birisi olarak 2. oyunu daha çok sevdim. İlk oyunun da ayrı bir tadı vardı ama o karakter gelişimini GoWR oyununda daha çok hissettim.
Not olarak ekleyeyim, oyunu yarıda bırakma sebebim, oyunun kapladığı alan. Başka oyun için feda ettim. :D

İkisini de oynamış ve ilk oyunu bitirmiş, 2. oyunu ise yarıda bırakmış birisi olarak 2. oyunu daha çok sevdim. İlk oyunun da ayrı bir tadı vardı ama o karakter gelişimini GoWR oyununda daha çok hissettim.
İkinci oyunu neden ve nerede yarıda bıraktınız? Merak ettiğimden soruyorum.

Grafik gelişimi olmamış olsa da kesinlikle God of War'un God of War: Ragnarök'ün yanında demo gibi kalmış olduğunu düşünüyorum.

PC'ye geldikten sonra God of War: Ragnarök'u 30 saat boyunca yağ gibi akarak oynadım. Bir oyunda görebileceğiniz en iyi yakın dövüş vuruş hissiyatı ve yakın dövüş combatı içeriyor.

Eleştiri olarak beni rahatsız etmedi fakat birçok kişinin Atreus sekanslarının sayısı ve uzunluğunun yüksek olmasından rahatsız olduğunu gördüm.

Ayrıca Tyr karakterinin bahsetmiş olduğunuz gibi yansıtılabildiğini düşünmüyorum. Tyr karakteri oyun başından beri herhangi bir işe yaramayarak sadece bilgi topluyor olan Odin olarak yazılmış. Tyr karakterinin herhangi bir yerde işe yaradığını veya önemli bir bilgi verdiğni söylemek mümkün değil

Grafik gelişimi olmamış olsa da kesinlikle God of War'un God of War: Ragnarök'ün yanında demo gibi kalmış olduğunu düşünüyorum.

PC'ye geldikten sonra God of War: Ragnarök'u 30 saat boyunca yağ gibi akarak oynadım. Bir oyunda görebileceğiniz en iyi yakın dövüş vuruş hissiyatı ve yakın dövüş combatı içeriyor.

Eleştiri olarak beni rahatsız etmedi fakat birçok kişinin Atreus sekanslarının sayısı ve uzunluğunun yüksek olmasından rahatsız olduğunu gördüm.

Ayrıca Tyr karakterinin bahsetmiş olduğunuz gibi yansıtılabildiğini düşünmüyorum. Tyr karakteri oyun başından beri herhangi bir işe yaramayarak sadece bilgi topluyor olan Odin olarak yazılmış. Tyr karakterinin herhangi bir yerde işe yaradığını veya önemli bir bilgi verdiğni söylemek mümkün değil
DLC'de görüyoruz biraz daha kendisini. Kratos'un geçmişiyle yüzleşmesindeki en büyük yardımcısı. Asıl oyunda Niflheim'de hapisten kurtarıyoruz ve bazı yerlerde karşımıza çıkıyordu galiba.

İkisini de oynadım, GoW Ragnarok çok daha iyi fakat atreus'u oynadığımız bölümlerde özellikle jotunheim bölümünde bayağı bir sıkılmıştım.
Katılıyorum, fazla uzun Jotunheim kısmı. 2-3 saat sürüyor.

Atreus karakterinin Freya ile karşılaşarak Freya'yı savaşa çağırmış olduğu ve Thor ile birlikte Odin'e çalışmış olduğu kısımlar önemli fakat Angrboda ile saatlerce meyve topladığı, yaratık kestiği ve mağara temizlediği kısımların ne kadar gerekli veya önemli olduğu tartışılır.

Keza Angrboda karakteri oyun sonunda da halen Atreus'un sevgilisi veya eşi olarak lanse ediliyor olmaktan ileri gidemedi.

Üstelik oyun sonunda Kratos'un Atreus'u serbest bırakıyor olmasından ve başka bir mitolojiye geçiş yapacak olmasından da anlaşılabileceği üzere Atreus karakterinin hikayesi de son bulmuş oldu.

Atreus karakterine kazandırılmaya çalışılmış olan derinlik bazı kısımlarda çok gerekli iken bazı kısımlarda çok gereksiz kaldı.

Atreus karakterinin Freya ile karşılaşarak Freya'yı savaşa çağırmış olduğu ve Thor ile birlikte Odin'e çalışmış olduğu kısımlar önemli fakat Angrboda ile saatlerce meyve topladığı, yaratık kestiği ve mağara temizlediği kısımların ne kadar gerekli veya önemli olduğu tartışılır.

Keza Angrboda karakteri oyun sonunda da halen Atreus'un sevgilisi veya eşi olarak lanse ediliyor olmaktan ileri gidemedi.

Üstelik oyun sonunda Kratos'un Atreus'u serbest bırakıyor olmasından ve başka bir mitolojiye geçiş yapacak olmasından da anlaşılabileceği üzere Atreus karakterinin hikayesi de son bulmuş oldu.

Atreus karakterine kazandırılmaya çalışılmış olan derinlik bazı kısımlarda çok gerekli iken bazı kısımlarda çok gereksiz kaldı.
Spoiler'e almanıza gerek yok, konu spoiler etiketli. Atreus'un hikayesi bitmeyecektir şahsen, yolları kesişecektir baba oğulun. Ama Kratos ve Mimir'in Mısır veya farklı bir mitte geçen bir oyunu da tatlı olurdu yalan yok. Çoluk çocuk derdi olmadan. Angrboda hikayede çok yer verilmemiş, Ragnarok'ta Fenrir (Garm bedenindeki) ile ekibi kurtarması dışında esprisi yok. Ha bir de Atreus ile ilişkisi var, Mimir'den taktik almış Atreus zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı