Sürprizbozan GoW vs GoWR

• Konuyu başlatan pidee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 924
Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Spoiler'e almanıza gerek yok, konu spoiler etiketli. Atreus'un hikayesi bitmeyecektir şahsen, yolları kesişecektir baba oğulun. Ama Kratos ve Mimir'in Mısır veya farklı bir mitte geçen bir oyunu da tatlı olurdu yalan yok. Çoluk çocuk derdi olmadan. Angrboda hikayede çok yer verilmemiş, Ragnarok'ta Fenrir (Garm bedenindeki) ile ekibi kurtarması dışında esprisi yok. Ha bir de Atreus ile ilişkisi var, Mimir'den taktik almış Atreus zaten.
Atreus karakteri İskandinav mitolojisinde Loki'yi temsil ediyor olan özel bir karakter olduğu için yeni oyunda Kratos ve Mimir başka bir mitolojiye geçiş yaptığı takdirde Loki'yi kullanabilmek zor olacak. Keza Atreus karakterine yeni bir oyunda bu kadar fazla derinlik kasılabilmesi de mümkün değil.

Şahsen yapım ekbiinden olan bazı kişilerin bile oyunu oynadıkları zaman Atreus'a Angrboda üzerinden derinlik kasılmaya çalışılmış olan uzun sekansları beğenmiş olduklarını düşünmüyorum.

Atreus karakteri İskandinav mitolojisinde Loki'yi temsil ediyor olan özel bir karakter olduğu için yeni oyunda Kratos ve Mimir başka bir mitolojiye geçiş yaptığı takdirde Loki'yi kullanabilmek zor olacak. Keza Atreus karakterine yeni bir oyunda bu kadar fazla derinlik katılabilmesi de mümkün değil.

Şahsen yapımcıların bile oynadıkları zaman Atreus'a Angrboda üzerinden derinlik kasılmaya çalışılmış olan uzun sekansları beğenmiş olduklarını düşünmüyorum.
Jotunheim kısımlarına lafım yok, fazla uzun.
Loki kullanılamayacak ise Mimir de kullanılamayacak o zaman.
Üçüncü kez rebootlanacak bir GoW çok can sıkar. Mimir olsun da, Atreus olmasa da olur.

Jotunheim kısımlarına lafım yok, fazla uzun.
Loki kullanılamayacak ise Mimir de kullanılamayacak o zaman.
Üçüncü kez rebootlanacak bir GoW çok can sıkar. Mimir olsun da, Atreus olmasa da olur.
Atreus karakteri kız olarak lanse edilmiş olsaydı Kratos gibi bir babayı bu kadar fazla sakinleştirilebilmiş olan bir neden olacak olması eşliğinde duygusal ve dramatik olan sahnelerin de çok daha fazla vurucu olacak olması ile tam bir başyapıt baba-kız eseri ortaya çıkacaktı.

İki God of War oyununda da Atreus karakteri basit bir erkek çocuğu olduğu için herhangi bir akılda kalıcılık veya dram yaratamadı.

İskandinav mitolojisi defteri kapandığı halde halen daha önce çocuklarını bile doğramış olan Kratos'un Atreus gibi basit bir karakter üzerinden nasıl bu kadar fazla evrim geçirebilmiş olmasının da bir açıklaması yer almadı çünkü karakteri yazamadılar.

Atreus karakteri kız olarak lanse edilmiş olsaydı Kratos gibi bir babayı bu kadar fazla sakinleştirilebilmiş olan bir neden olacak olması eşliğinde duygusal ve dramatik olan sahnelerin de çok daha fazla vurucu olacak olması ile tam bir başyapıt baba-kız eseri ortaya çıkacaktı.

İki God of War oyununda da Atreus karakteri basit bir erkek çocuğu olduğu için herhangi bir akılda kalıcılık veya dram yaratamadı.

Daha önce çocuklarını bile doğramış olan Kratos'un Atreus gibi basit bir karakter üzerinden nasıl bu kadar fazla evrim geçirebilmiş olmasının da halen bir açıklaması bulunmuyor.
Kratos çocuğu ve eşini isteyerek öldürmedi, kandırıldı. Faye onu çok değiştirdi. Ayrıca 1050 civarı yaşında bir adam. 40-50 yaşlarındaydı ilk oyunlarda. Pişmanlık duyduğunu da belirtiyor hafızam yanıltmıyorsa.

Kratos çocuğu ve eşini isteyerek öldürmedi, kandırıldı. Faye onu çok değiştirdi. Ayrıca 1050 civarı yaşında bir adam. 40-50 yaşlarındaydı ilk oyunlarda. Pişmanlık duyduğunu da belirtiyor hafızam yanıltmıyorsa.
Santa Monica'nın Atreus karakterini iyi bir şekilde kullanamadığı iki oyunda da net bir şekilde kendisini belirli ediyor. Yazılmış olan Atreus karakteri kesinlikle Kratos ile ilişkilendirilebilen ve bu değişimin nedeni olarak nitelendirilebilecek bir karakter değil.

Atreus sekanslarından kaynaklı olarak God of War: Ragnarök'un Metacritic'te yer alıyor olan oyuncu değerlendirmesi de 8.2 olarak kaldı. Bu durum topluluğun tepkisini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Son düzenleme:
Şahsen kesin olarak Santa Monica'nın Atreus karakterini iyi bir şekilde kullanamadığını düşünüyorum. Kesinlikle Kratos'a yakışabilen ve bu değişimin nedeni olarak ilişkilendirilebilecek bir karakter değil.

Atreus sekanslarından kaynaklı olarak God of War: Ragnarök'un Metacritic'te yer alıyor olan oyuncu değerlendirmesi 8.2 olarak kaldı. God of War: Ragnarök kıyasmanında bir oyun için kesinlikle düşük bir rakam, topluluğun tepkisini net bir şekilde gösteriyor.
Katılmakla birlikte ben iki oyunda da kötü karakterlerin yeteri kadar iyi kullanıldığını düşünmüyorum.

Santa Monica'nın Atreus karakterini iyi bir şekilde kullanamadığı iki oyunda da net bir şekilde kendisini belirli ediyor. Yazılmış olan Atreus karakteri Kesinlikle Kratos gibi bir tanrıya yakışabilen ve bu değişimin nedeni olarak ilişkilendirilebilecek bir karakter değil.

Atreus sekanslarından kaynaklı olarak God of War: Ragnarök'un Metacritic'te yer alıyor olan oyuncu değerlendirmesi de 8.2 olarak kaldı. Bu durum topluluğun tepkisini net bir şekilde ortaya koyuyor.
Atreus sekansları 8.2'nin TEK sebebi değil. Atreus'un ana karakter olarak kullanılması sebeplerden biri. Ana karakter değil de yan karakter olarak gayet iyi. Merkeze oturtma çabası olmamış.

Katılmakla birlikte ben iki oyunda da kötü karakterlerin yeteri kadar iyi kullanıldığını düşünmüyorum.
İlk oyunda çok sönüktü, Odin'e hazırlıyordu bizi. Şahsen ben Odin ve Thor'un iyi yazıldığını düşünüyorum. İlk oyunun aksine ikinci oyunda kötü karakteri daha çok görüyor, Odin'in ensemizde olduğunu hissediyoruz fikrimce.

Ek olarak boss savaşı konusunda God of War: Ragnarök'ta God of War'un Baldur boss savaşının kalitesine yaklaşabiliyor olan bir savaş bile yer almadı. Oyunun sonlarına doğru Odin karakteri ile yaşanıyor olan boss savaşı da mini boss savaşı kıvamında, kesinlikle başarısız. Odin gibi bir karakterin nasıl bu kadar güçlü olduğu konusunu zerre hissetirememişler. Odin üç beş basit büyü fırlatıyor ve üç beş basit animasyon ile sağdan sola kaçıyor.

Oyunun oyun sonunda Thor'un ailiesinin Thor'un öldürülmüş olmasını bu kadar kısa bir zamanda bu kadar basit bir şekilde sindirebilmiş olması gibi saçmalıklar da içeriyor olması ile de kesinlikle God of War: Ragnarök'un kalitesini gözümde zayıflatmış oldu.

Evet kötüler daha göz önündeler fakat korkutmuyorlar ve germiyorlar. Santa monica bunu sindrinin ölümü ve tyr sürprizi ile yapmaya çalışmış fakat çok yetersiz. Örneğin Odin'in atreusu öldürmesi hikayeyi alevlendirirdi.

Ek olarak boss savaşı konusunda God of War: Ragnarök'ta God of War'un Baldur boss savaşının kalitesine yaklaşabiliyor olan bir savaş bile yer almadı. Oyunun sonlarına doğru Odin karakteri ile yaşanıyor olan boss savaşı da mini boss savaşı kıvamında, kesinlikle başarısız. Odin gibi bir karakterin nasıl bu kadar güçlü olduğu konusunu zerre hissetirememişler. Odin üç beş basit büyü fırlatıyor ve üç beş basit animasyon ile sağdan sola kaçıyor.

Oyunun oyun sonunda Thor'un ailiesinin Thor'un öldürülmüş olmasını bu kadar kısa bir zamanda bu kadar basit bir şekilde sindirebilmiş olması gibi saçmalıklar da içeriyor olması ile de kesinlikle God of War: Ragnarök'un kalitesini gözümde zayıflatmış oldu.
Onun sebebi Santa Monica'nın boss yapamıyor olması değil. Hikaye bossları bilerek kolay yapılıyor geniş kitleye hitap etmesi için, bossların kalitesini Berserkerlerde ve Gna'da görüyoruz. İsteyince yapıyorlar. Thor'un bir ruh parçasının Mjolnir'e gittiği ve Thrud'un Thor ile iletişim kurabildiğini okumuştum. Sif zaten farkındaydı Odin'in durumunun. Thor'a anlatamadı. anlattı da, Thor paşanın işine gelmedi.

Evet kötüler daha göz önündeler fakat korkutmuyorlar ve germiyorlar. Santa monica bunu sindrinin ölümü ve tyr sürprizi ile yapmaya çalışmış fakat çok yetersiz. Örneğin Odin'in atreusu öldürmesi hikayeyi alevlendirirdi.
Odin gözdağı veriyor yeterince kanımca. Svartalfheim'de, Sindri'nin evinde görüyoruz bunları. Evine kadar geliyor. Daha ne yapsın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı