Sony'nin ağlaması için Microsoft'un onlara size CoD yok demesine bile gerek yok. Sırf Microsoft, Activision davasında şirketi alabilmek için ve tekel olmadıklarını kanıtlamak için 10 yıl boyunca Call of Duty'leri Sony PlayStation, GeForce NOW ve Nintendo konsollarına getireceğiz diye açıklama yaptılar ve hatta NVIDIA ve Nintendo ile 10 yıllık anlaşmayı imzaladılar. Fakat Sony aradan çıkıp "Bunlar bizim konsollarımıza eksik, bozuk oyun çıkarır." diye açıklama yaparak bu anlaşmayı reddetti.
İnsanlar o çıkarımı yaparken haksız sayılmaz. Her sene gittikçe kötüleşen ve kısalan Call of Duty hikâye moduna bir anda bu sene spesifik olarak Sony çatısı altında çalışan bir adamın çıkıp laf atması insanları düşündürtür. Hele ki Microsoft Xbox'ın her fırsatta Sony Playstation'ı övdüğünü düşünürsek Xbox'ın oyuncu kitlesi daha da patlamaya hazırdır.Doğru demiş reis. Bir de bu oyunu gömenler her sene almasa tam olacak. Sony'nin bunu dedirteceğini sanmıyorum. İnsanlarda her yerden bir şey çıkartmaya çalışıyor. Bom boş ruhsuz geçen bir törende kısa süreliğine de olsa güldürdü adam işte.
Başta herkese 10 yıllık teklif edildi. Sonradan 5 yıla düşmüş olabilir. Davayı son sürecinde çok takip edemedim.10 yıl değildi sanki Sony ile yapılan anlaşma. 5 yıldı diye hatırlıyorum, bir de anlaşmayı reddedilerse kendi kafalarına sıkarlar.
Garanti 5-10 yıl kadar konsol camiasında tekel olamayacak. Nintendo ile anlaşması var. O güzel grafikli CoD oyunları bir şekilde Nintendo konsollarına gelecek. Öte yandan NVIDIA ile de GeforceNOW anlaşması var. Yani Xcloud ile Cloud Gaming alanında da tekel olamaz. Ki zaten yapay zeka yatırımları yüzünden NVIDIA ile anlaşmasının olması onları bozmaz. Hani bir Sony arada kaynarsa kaynar. Onda da kendileri kaşındı zaten.Hikaye konusunda haklı da. Ondan sonra dediği şey garip geldi.
Ama tekel olmaycaktır Microsoft ben buna eminim açıkcası. Hatta anlaşma mı ne imzalamışlardı.
Sony'nin ağlaması için Microsoft'un onlara size CoD yok demesine bile gerek yok. Sırf Microsoft, Activision davasında şirketi alabilmek için ve tekel olmadıklarını kanıtlamak için 10 yıl boyunca Call of Duty'leri Sony PlayStation, GeForce NOW ve Nintendo konsollarına getireceğiz diye açıklama yaptılar ve hatta NVIDIA ve Nintendo ile 10 yıllık anlaşmayı imzaladılar. Fakat Sony aradan çıkıp "bunlar bizim konsollarımıza eksik, bozuk oyun çıkarır." diye açıklama yaparak bu anlaşmayı reddetti.
Sony'nin itiraz etmesi veya bu satın alıma karşı çıkmasına lafım yok benim. Sony'nin 1 yılda sadece Call of Duty'den kazandığı para ile 5-6 tane daha Last of Us Part 2 yapılabiliyor ve artık bu kadar fazla olan paranın %30'u rakip konsola gidecek. Benim laf ettiğim kısım Sony'nin karşı çıkarken çok çirkef ve saçma açıklamalar yapması. 10 yıllık anlaşma değil ömür boyu anlaşma istiyoruz veya biz size güvenmiyoruz gibi açıklamalar bile "Siz bize bozuk oyun çıkarırsınız." açıklamasından daha mantıklı açıklamalar olurdu.Sonuçta bunlar şirket ve kendi çıkarlarını düşünüyor zaten insanlar nasıl Türkiye'de FIFA oynamak için alıyorsa yurt dışında Call of Duty oynamak için alıyor PlayStation'nı Sony o yüzden itiraz etmekte haklı.
Call of Duty bu sene ayrı bir eleştirildi ama, o yüzden demesi garip sen gelmedi bana. Bu söylemden ne Microsoft’un zararı olur ne de sony’nin karı o yüzden firmalar yoktur bence bu işin içinde.İnsanlar o çıkarımı yaparken haksız sayılmaz. Her sene gittikçe kötüleşen ve kısalan Call of Duty hikâye moduna bir anda bu sene spesifik olarak Sony çatısı altında çalışan bir adamın çıkıp laf atması insanları düşündürtür. Hele ki Microsoft Xbox'ın her fırsatta Sony Playstation'ı övdüğünü düşünürsek Xbox'ın oyuncu kitlesi daha da patlamaya hazırdır.
Başta herkese 10 yıllık teklif edildi. Sonradan 5 yıla düşmüş olabilir. Davayı son sürecinde çok takip edemedim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.