GPON cihazı ve modem & router bağlantısı yapılabilir mi?

• Konuyu başlatan Dom
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 377

Dom

Kilopat
Merhaba Türk Telekom fiber kullanıcısıyım. Sorum GPON'dan iki farklı Router'a internet verebilir miyim?

Tesisat şu şekilde, giriş kapısının yanındaki elektrik panosunda GPON cihazı takılı, o elektrik panosuna daire inşaat halinde iken her odadan CAT6 kablo çekildi. Biz şu an modemi TV ve PS salonda diye GPON cihazına salonun CAT 6 kablosunu bağladık ve Router'ı da salonda kullanıyoruz. Şimdi odalara bilgisayar gelecek ve kablo karmaşası istemiyoruz. Bu sebepten daire girişindeki panoda GPON cihazını bir switch çoğaltıcıya bağlasak yine panoda her odanın CAT6 çıkışlarını o switch bağlasak sonrasında Türk Telekom'un getirdiği modem&router cihazının aynısından veya tavsiye ettiğiniz bir router&modem alıp farklı odalarda bağlantı yaparsam çalışır mı?

Merhaba Türk Telekom fiber kullanıcısıyım. Sorum GPON'dan iki farklı Router'a internet verebilir miyim?

Tesisat şu şekilde, giriş kapısının yanındaki elektrik panosunda GPON cihazı takılı, o elektrik panosuna daire inşaat halinde iken her odadan CAT6 kablo çekildi. Biz şu an modemi TV ve PS salonda diye GPON cihazına salonun CAT 6 kablosunu bağladık ve Router'ı da salonda kullanıyoruz. Şimdi odalara bilgisayar gelecek ve kablo karmaşası istemiyoruz. Bu sebepten daire girişindeki panoda GPON cihazını bir switch çoğaltıcıya bağlasak yine panoda her odanın CAT6 çıkışlarını o switch bağlasak sonrasında Türk Telekom'un getirdiği modem&router cihazının aynısından veya tavsiye ettiğiniz bir router&modem alıp farklı odalarda bağlantı yaparsam çalışır mı?
Bu senaryoyu hiç görmedim çalışır mı emin değilim. Bence çalışmaz çünkü ONT'den routera gidecek kablo WAN portuna bağlanmak zorunda. Switche besleme olarak takacağınız kabloda routerdan çıkmak zorunda. Her türlü bir switch alacağım diyorsanız onu alın ve kara düzen bu sistemi test edin çalışırsa ne ala çalışmazsa şu öneriyi verebilirim. Duvarın içinden salona giden kablonun yanına bi tane daha cat6 kablo çekin (ben sıva altındaki boru ile yaptım daha önce) birini ONT ile router arasında kullanın diğerini de switch router arasında kullanın. Kablo çekemem derseniz cat6 kablonun içindeki 4 renk kabloyu bir jacka diğer 4ünü de başka bir jacka çakıp kabloyu kullanabilirsiniz ama bu konuda verimsizlik yaşanır mı ben tecrübe etmedim.

Teşekkür ederim. Kapı girişine duvara bir pano yapıp modemi oraya koymayı ve odalara giden kabloları direk girişte modem ile birleştirip her odada bulunan duvardaki portlardan bilgisayarlara bağlantı vereceğim. Kara düzen mantığı olmama ihtimali üzerine maliyetli olacak. Ama birgün modem revize edeceğim zaman deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı