GPON cihazını uzatmak

Byte Wizard

Hectopat
Daha fazla  
Ben 1000 Mbps internet bağlattım. GPON cihazını ve optik kabloyu daire kapısının hemen üzerine monte etmişler normal olarak modemi de oraya koymak zorunda kaldım. Anakartım Wi-Fi 7 destekliyor. Modem bu şekildeyken kablosuzda 700-800 Mbps civarı hız alıyorum.
1- GPON cihazını veya optik kabloyu uzatmaya değer mi?
2- eğer değer ise nasıl uzatabilirim? Evin düzenini de bozmadan nasıl uzatabilirim?

GPON orada kalsın, GPON'a giren Ethernet kablosunu uzun bir kablo ile değiştirip HGW cihazı istediğiniz yere konumlandırın. Ayrıca fiber kabloyu uzatmak için de kitler var, alabilirsiniz. Fiber kabloyu uzatıp GPON ile HGW'yi yan yana konumlandırabilirsiniz.

Örneğin:
1754080571322.png

Ek olarak, yeşil ve mavi olmak üzere iki tür fiber konnektör kullanılır. Kullanılan aparat ve kablonun da buna uygun olarak seçilmesi gerekir.

GPON orada kalsın, GPON'a giren Ethernet kablosunu uzun bir kablo ile değiştirip hgw cihazı istediğiniz yere konumlandırın. Ayrıca fiber kabloyu uzatmak için de kitler var, alabilirsiniz. Fiber kabloyu uzatıp GPON ile Hgw'yi yan yana konumlandırabilirsiniz.

Örneğin:
Eki Görüntüle 2547654

Ek olarak, yeşil ve mavi olmak üzere iki tür fiber konnektör kullanılır. Kullanılan aparat ve kablonun da buna uygun olarak seçilmesi gerekir.

Çok teşekkür ederim. Tek sıkıntı, kablonun mesafesi uzun olacağı için nasıl ve nereden götüreyim diye düşünüyorum. Elektrikçi çağırsam halledebilir mi ki acaba?

Çok teşekkür ederim. Tek sıkıntı, kablonun mesafesi uzun olacağı için nasıl ve nereden götüreyim diye düşünüyorum. Elektrikçi çağırsam halledebilir mi ki acaba?
Eğer fiber kabloyu uzatıp GPON'u taşımayı düşünürseniz fiber kablo ince olduğu için göze daha az çarpacaktır. Tercihen tavan ile duvarın kesiştiği köşeye sabitleyerek götürebilirsiniz ya da kablo kanalı içerisine alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı