GPON modem önerisi

GPON modem derken neyden bahsediyorsunuz?
Küçük ONT cihazı mı yoksa Router mı?
Yoksa hem ONT hem de Router olan bir cihaz mı?

ONT cihazı, fiber optik kablosunu ethernete dönüştüren cihazdır.
ONT cihazını değiştiremezsiniz, değiştirmeyi başarsanız bile pek bir şey değişmeyecek.

Router ise internet bağlantısının sağlandığı cihazdır.
Kendi Router'ınızı kullanabilirsiniz.

Modem ise xDSL altyapıda telefon kablosunu ethernete dönüştürmek için kullanılır.
Yani fiber altyapıda modem aldığınızda cihazın modem özelliği hiçbir işinize yaramayacak.

Yani modem yerine Router almanız gerek.

Son düzenleme:
GPON modem derken neden bahsediyorsunuz?
Küçük ont cihazı mı yoksa router mı?
Yoksa hem ont hem de router olan bir cihaz mı?

Ont cihazı, fiber optik kablosunu Ethernet'e dönüştüren cihazdır.
Ont cihazını değiştiremezsiniz, değiştirmeyi başarsanız bile pek bir şey değişmeyecek.

Router ise internet bağlantısının sağlandığı cihazdır.
Kendi router'ınızı kullanabilirsiniz.

Modem ise xDSL altyapıda telefon kablosunu Ethernet'e dönüştürmek için kullanılır.
Yani fiber altyapıda modem aldığınızda cihazın modem özelliği hiçbir işinize yaramayacak.

Yani modem yerine router almanız gerek.

Hocam cihazı kontrol ettim PON portu ile bağlanıyormuş ama ONT cihazı yok, port direk modeme bağlanıyor. Benim asıl takıldığım kısım modemin güvenliği ve bazı odalara internet yetmiyor. (Wi-Fi uzatıcı almayı düşünüyorum onun için.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam cihazı kontrol ettim pon portu ile bağlanıyormuş ama ont cihazı yok, port direk modeme bağlanıyor. Benim asıl takıldığım kısım modemin güvenliği ve bazı odalara internet yetmiyor. (Wi-Fi uzatıcı almayı düşünüyorum onun için.)

Pon portu da routerdeyse ISP'nizin verdiği routeri değiştiremezsiniz.
ISP'nizin Router'ının Wi-Fi ağlarını kapatıp köprü moduna alırsanız sadece ONT görevi görmüş olur ve kendi Router'ınızı bağlayabilirsiniz.
Ya da ISP'nizin Router'ını ellemeden Router olarak kullanıp yeni aldığınız Router'ı ise Wi-Fi AP modunda sadece 2. Wi-Fi ağı için kullanabilirsiniz.

Pon portu da routerdeyse ISP'nizin verdiği routeri değiştiremezsiniz.
ISP'nizin router'ının Wi-Fi ağlarını kapatıp köprü moduna alırsanız sadece ont görevi görmüş olur ve kendi router'ınızı bağlayabilirsiniz.
Ya da ISP'nizin Router'ını ellemeden router olarak kullanıp yeni aldığınız Router'ı ise Wi-Fi ap modunda sadece 2. Wi-Fi ağı için kullanabilirsiniz.

Anladım hocam teşekkür ederim ve hocam ben bu routerin kaç Mbps desteklediğini nereden görebilirim? Modeli aradığımda bilgi bulamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı