GPR24C1MS144 değiştirilmeli mi?

Yer
Plant Dingolfing, Almanya
Monitör
Gamepower GPR24C1MS144
Merhaba dostlar, forum sakinleri. Cahiliye donemi diyebilecegimiz bir donemde aldigim bu Gamepower monitoru sizce değiştirmeli miyim? Degistirmeliysem neden? Beni pek rahatsiz eden bir şeyde yok. Anladigim kadariyla Samsung panel kullanilmis ancak bir tek panel bilgisi var elimizde sanirim. Baska adamakıllı incelemesi bile yok. Rekabetçi oyunları aşırı fazla oynamıyorum ancak genellikle o tarz oyunlar oynuyorum.

Normal ve iyi bir monitörün renkleri nasıl olmalı vs. böyle konulara da hiç hakim değilim o yüzden iyi mi kötü mü bir fikrim yok zaten.

2. elde satarsam ne kadara satabilirim onu da bilmiyorum. Param Güvende'yle asla satmam monitör gibi bir cihazı. Elden de satılır mı pek fikrim yok muhtemelen elimde kalır.

Sorulari tek tek cevaplarsaniz sevinirim.
@BerkayZ87 @EfeAkkaya @382019

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ana kadar herhangi bir sorun veya hoşnutsuzluk yaşamadıysanız değiştirmeye lüzum yok hocam.
Monitör değişikliği genelde sistem güncelleme sonrası veya arıza sonrası oluyor.
Mesela gider güçlü bir ekran kartı alırsınız, o zaman 1080p'den 1440p bir monitöre geçmeniz mantıklı olur. Veya arızalanır ve değişirsiniz.

Şu ana kadar herhangi bir sorun veya hoşnutsuzluk yaşamadıysanız değiştirmeye lüzum yok hocam.
Monitör değişikliği genelde sistem güncelleme sonrası veya arıza sonrası oluyor.
Mesela gider güçlü bir ekran kartı alırsınız, o zaman 1080p'den 1440p bir monitöre geçmeniz mantıklı olur. Veya arızalanır ve değişirsiniz.
Tabii ki orasi oyle hocam da bilemedim yani kötü bir ekrana mi bakiyorum yoksa iyi bir ekrana mi bakiyorum. Dedigim gibi iyisi, kotusu nasildir onu da bilmiyorum.

Elinde ölçüm cihazı olmadığı sürece iyiliğini kötülüğünü anlamanın tek yolu yanına incelemesi ve kalitesi bilinen bir monitör koymaktır. Bunu yapacak bütçen varsa alıp yan yana koyup inceleme yapabilirsin.

Elinde ölçüm cihazı olmadığı sürece iyiliğini kötülüğünü anlamanın tek yolu yanına incelemesi ve kalitesi bilinen bir monitör koymaktır. Bunu yapacak bütçen varsa alıp yan yana koyup inceleme yapabilirsin.
Maalesef hocam. Peki ederini sorsam? Satacak olduğumda sari site disinda forumda ilana koymaya da korkuyorum linçleneceğim diye. :)

Ayni urun sanirim benimle.

Piyasasi da cok sacma arkadas bu ne yahu?

Maalesef hocam. Peki ederini sorsam? Satacak olduğumda sari site disinda forumda ilana koymaya da korkuyorum linçleneceğim diye. :)

Ayni urun sanirim benimle.

Piyasasi da cok sacma arkadas bu ne yahu?
Hocam monitörde fiyatı belirleyen bir çok faktör var.
Marka, panel, yenileme hızı, çözünürlük, gecikme hızı vs.
Sizin monitörün markası orta-sınıf sayılır. Paneli ise VA.
VA paneller genel olarak IPS panellerden daha ucuz oluyor.
Velhasılkelam, 5500 TL'ye şu tarz sıfır LG ve IPS bir monitör varken 2.elde edeceği tutar da ilanlardaki gibi oluyor. KFG varsa ve sorunsuz ise o fiyatların biraz daha üstüne satmayı deneyebilirsiniz.

Hocam monitörde fiyatı belirleyen bir çok faktör var.
Marka, panel, yenileme hızı, çözünürlük, gecikme hızı vs.
Sizin monitörün markası orta-sınıf sayılır. Paneli ise VA.
VA paneller genel olarak IPS panellerden daha ucuz oluyor.
Velhasılkelam, 5500 TL'ye şu tarz sıfır LG ve IPS bir monitör varken 2.elde edeceği tutar da ilanlardaki gibi oluyor. KFG varsa ve sorunsuz ise o fiyatların biraz daha üstüne satmayı deneyebilirsiniz.
Hocam satip almaya karar versem bildigim model çok zaten. Yine de teşekkür ederim.
Bu arada o LG'nin fiyati fazla. Ederi maksimum 3500-3600 falan ki o fiyatlardaydi 1 hafta once falan. Stok azalinca Vatan'da fiyati artmis sanirim. Ya da bildigimiz kaziklayan Vatan modu acilmis.

Hocam satip almaya karar versem bildigim model çok zaten. Yine de teşekkür ederim.
Bu arada o LG'nin fiyati fazla. Ederi maksimum 3500-3600 falan ki o fiyatlardaydi 1 hafta once falan. Stok azalinca Vatan'da fiyati artmis sanirim. Ya da bildigimiz kaziklayan Vatan modu acilmis.
Ürünü öneri amaçlı atmadım zaten hocam, fikir amaçlı attım.
Evet biraz pahalı. Ama IPS olmasının da etkisi var tabi.
FHD, VA, 144/165 Hz monitörler genel olarak 3000 TL'den başlıyorken
FHD, IPS, 144/165 Hz olanlar 4500-5000 TL'den başlıyor.
Mesela VA monitörler arasında şu ürün çok satan ve alanların memnun olduğu bir model.
Fiyatı da gayet güzel. Bu fiyata bakarak sizin monitörün 2.el ederini bulabilirsiniz.
O ilanlardaki arkadaşlar sanırım ürünleri ile duygusal bir bağ kurmuşlar, ayrılmak istemiyorlar :)

Ürünü öneri amaçlı atmadım zaten hocam, fikir amaçlı attım.
Evet biraz pahalı. Ama IPS olmasının da etkisi var tabi.
FHD, VA, 144/165 Hz monitörler genel olarak 3000 TL'den başlıyorken
FHD, IPS, 144/165 Hz olanlar 4500-5000 TL'den başlıyor.
Mesela VA monitörler arasında şu ürün çok satan ve alanların memnun olduğu bir model.
Fiyatı da gayet güzel. Bu fiyata bakarak sizin monitörün 2.el ederini bulabilirsiniz.
O ilanlardaki arkadaşlar sanırım ürünleri ile duygusal bir bağ kurmuşlar, ayrılmak istemiyorlar :)
Evet hocam baya derin bir bağ. :) Adam en son fiyati 4-5K monitore 4.7K fiyat yazmis ve ilan 1 yillik. Ne yapti acaba merak ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı