GPS üzerinden çalışmayan aygıt bulma uygulaması

74358

Kilopat
Aslında soruyu başlıkta bir nebze sormuş bulundum ama daha çok açayım; Bir Android kullanıcısıyım ve her hangi bir duruma önceden önlem almak amaçlı bir "kayıp Android cihazı bulma programı" arıyorum. Cihazımda konum, harita kullanmadığım süre boyunca kapalı şekilde duruyor. Açmıyorum çünkü şarj sorunu yaşamak istemiyorum. Eski bir iPhone kullanıcısı olarak aygıt bulma, kilitleme konusunda Apple'ın yöntemi epey hoşuma gidiyor, konum açık olmasa bile iCloud hesabı üzerinden konum isteği yolladığınızda konumunu size iletiyor. Google'ın sunduğu "Android Cihaz Yöneticisi" konum açık olmadığı sürece cihazınızın konumunu size iletmiyor. Konum ayarını açık tutmayan biri olarak kıssadan hisseye isteğim; Apple'ın sunduğu şekilde konum açık olmadan da cihazınızın yerini bildirebilen bir uygulama/yol Android için var mı ? Bu şekilde bir önlemin alınması gerektiğini düşünüyorum. Ya da yazarken şunu da sormuş olayım; Konum ayarının açık durmasının pil için ve kişisel gizlilik için önemi nedir ? Konumun açık durması gerçekten pili hızlı düşürüp, gizliliği tehdit ediyor mu ? Bu konuda da bilgilendirirseniz çok sevinirim, eğer Apple'ın yöntemine benzer bir yol yok ise, konum ayarını açıp, Google'ın sunduğu hizmeti kullanmayı düşünüyorum. Technopat bünyesinde daha önceden böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama üzerine tekrar konu açmamak için hafif bir araştırdım ama bulamadım, eğer var ise yönlendirmenizi rica ederim. Şimdiden teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı