GPT- 4O herkesi işsiz mi bırakacak?

darkgamer

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
566
İzlediğim videolara bakarsak bu insanlığın sonu. En basit işten en karmaşık işe kadar her iş yapay zeka tarafından yapılabilecek. Ben böyle ütopik bir dünyada yaşamak istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Konu başlığı ile konu açıklaması 2 ayrı konu. Konu başlığında spesifik bir modelden (GPT-4o) bahsederken açıklamada yapay zekadan genel olarak bahsetmişsiniz.

GPT-4o bahsettiğiniz ütopik dünyayı oluşturmaya yetmeyecek bir yapay zeka modeli. Fakat 2 - 3 yıl sonra çok daha iyi yapay zekalar geliştirilip yaşam tarzımızı alt üst edebilir. Öyle ya da böyle bir devrim geliyor ve bundan kaçmak mümkün değil.
 
Pandemiden sonra teknoloji önceki yıllara kadar çok daha hızlı gelişiyor çünkü artık teknolojiyi insan kendi eliyle değil de teknolojiyi teknolojiye yani yapay zekalara yaptırmaya başladılar. Böylece daha hızlı gelişiyor her şey. Bizim internette kullandığım Chat GPT vb. şeyler bizi ne kadar şaşırtsa da kim bilir halka sunulmayan ne yapay zeka teknolojileri var. Soruya gelecek olursam Chat GPT bitiremez fakat yapılacak olan diğer yapay zekalar yüzünden evet işsiz kalabiliriz. Çünkü devir artık örnek verecek olursam senarist değil de senaryo yazabilen yapay zekayı kullanacak operatör aramaya başlayacaklar. Mesela bizim meslekte yapay zeka destekli switch çıkarsa elle komut yazmak yerine yapay zekaya ne istediğimizi belirtip onu çok hızlı bir şekilde yapabilir. İş verenlerde gidip bilgi işleme 7-8 eleman almak yerine 2 tane yapay zeka operatörü alır kâra geçer :D Tüm mesleklerde de böyle düşünebilir.

Fakat her şeyin tamamen insansıza dönebileceğini zannetmiyorum uzun bir süre. Bunun için daha yıllarda vakit gerek. Her yere 1 tanede olsa sistemi veya sallıyorum gemiyi kontrol edebilecek yedek akıl sahibi bir insan gerekir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten bırakmaz. Bunun için gelişmiş olması gerekir. Ama hala bir Gemini Advanced olamadı. mesela belge özetle desek:
1716915456621.png

GPT yapar mı yapamaz.
 

Geri
Yukarı