GPU 0 ve GPU 1 uyumsuz çalışıyor

Monster laptopum var. 6 ay oldu alalı. Son bir haftadır neredeyse tüm oyunlarda kasma sorunu yaşamaya başladım. Ne yaparsam yapayım sorunu çözemedim. Intel grafik kartı birdenbire yükseliyor ve NVIDIA ekran kartı birdenbire kullanımı düşüyor. FPS 160'tan birdenbire 50'ye düşüyor deli gibi kasıyor. Boşta iken işlemci 3.90 GHz bile çıkabiliyorken aniden 3'ün altına düşüyor.

• İşlemci i5 11400H.
  • Ekran kartı GTX 1650 Ti.
  • RAM 8X8.
  • SSD 1 TB.

1683888431513.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel grafik kartı birdenbire yükseliyor ve NVIDIA ekran kartı birdenbire kullanımı düşüyor.
Bunu nasıl gözlüyorsunuz? Afterburner ile mi yoksa Görev Yöneticisi ile mi? İkincisi ise doğru bir gözlem yöntemi değil.

Kasma için ise macun yenilemenizi öneririm. Cihaz daha çok ısınıyor olabilir.

Oyunları NVIDIA ile oynadığına emin misin? Ayrıca işlemci frekansı düşüyor demişsin, büyük ihtimalle temizliğin ve termal macun değişimi zamanı geldi.
1683892889925.png

Nvidia ayarlarım bu şekilde. Sorduğum çoğu kişi laptobu temizle macunu yenile dedi ama ben bilen birilerine sormak için buradan sizlere ulaşmak istedim. Yani sorun kesin macundan dolayı mıdır çünkü 1 hafta önce hiç bir sorun yoktu
1683892900059.png

Grafik ayarlarından program ekleyip hangi ekran kartının 1. seçenek olacağını seç işlemci macununu değiştir.
Grafik ayarlarında bir sorun yok kurcaladım eski ayarlarla aynı yaptım Bir bilgisayarcıya götüreceğim o zaman kesin çözüm olur mu sizde benim de aklıma başka bir şey gelmiyor.

Bunu nasıl gözlüyorsunuz? Afterburner ile mi yoksa Görev Yöneticisi ile mi? İkincisi ise doğru bir gözlem yöntemi değil.

Kasma için ise macun yenilemenizi öneririm. Cihaz daha çok ısınıyor olabilir.
Görev yöneticinden kontrol ettim afterburner yeni aldığım için kurmak istemedim çoğu kişi sorun çıkarabileceğini söyliyor o programın.

1683893190704.png

Şuanda boşta iken işlemci Ghz bu şekilde

Var mı acaba geri dönüş yapabilecek

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı