GPU 1350 MHz değerinde kilitleniyor

xxxximparat

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ASUS marka ürün kullanıyorum ve Armoury Crate adlı bir yazılım mevcut. Son 2 haftadır GPU değerimin 1350 MHz değerinde sabit kaldığını gördüm fakat bir sıkıntı yaşamıyordum. Bugün ise ekran kartını yoran bir oyuna girdim ve o kadar kasıyorduki oynayamadım. Bu oyunu geçen sene hiç kasmadan oynamıştım. Daha sonra CPU ve GPU değerlerime bir bakayım dedim ve GPU kullanımı %0 hiç değişmiyor. 1350MHz ROG Boost yapmış şekilde duruyor. Birkaç güç ve uyku ayarlarını kurcaladım ve bu sefer GPU güç tasarrufunda diye bir yazı çıktı hiçbir değer görmedim. Ekran kartımı devre dışı bırakıp yeniden aktif ettiğimde ise anlık olarak GPU kullanımı %60'lara çıkıp 2-3 saniye içerisinde yeniden %0'a inip kalıyor. Bilgisi deneyimi olan arkadaşlar yardım edebilir ise sevinirim.

Dosya Ekleri

• ekran kartsız.PNG
    ekran kartsız.PNG
    1,1 MB · Görüntüleme: 82
Nvidia denetim masasına girip 3D ayarlarından Yüksek Performanslı Nvidia'yı seçip kaydedin, %0 gözüktüğüne göre dahili grafiği kullanıyor olabilir. Bir de bilgisayar güç tasarrufundaysa güç tasarrufunu kapatın.

NVIDIA Denetim Masası'na girip 3D ayarlarından yüksek performanslı NVIDIA'yı seçip kaydedin, %0 gözüktüğüne göre dahili grafiği kullanıyor olabilir. Bir de bilgisayar güç tasarrufundaysa güç tasarrufunu kapatın.

Denedim hocam bunu olmuyor. GPU kullanımı yine %0 hiç değişmiyor GPU değeri ise güç tasarrufundan çıkıp 1350 MHz ROG Boost değerinde sabit kalıyor hiç kıpırdama yok. Dying Light oynamak için girdiğimde o kadar kasıyor ki yürüyemiyorum. 3-4 ay önce su gibi akıyordu oyun.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• tekno.PNG
    tekno.PNG
    1,1 MB · Görüntüleme: 61
Ben hala oyunun iGPU ile çalıştığını düşünüyorum, Windows ayarlarından Grafik kısmını bulup oynayacağınız oyunun hangi GPU ile açılacağını Yüksek Performans olanı seçip bakın.

Ben hala oyunun iGPU ile çalıştığını düşünüyorum, Windows ayarlarından grafik kısmını bulup oynayacağınız oyunun hangi GPU ile açılacağını yüksek performans olanı seçip bakın.

Dediğin yere girdim bu şekilde bilgi var.

Dosya Ekleri

• tekno 2.PNG
    tekno 2.PNG
    36,1 KB · Görüntüleme: 60
Göz At'a basıp oynayacağınız oyunun dosya konumunu bulup .exe'sini seçin ve yüksek performans seçin.

Zaten o seçiliymiş fakat bu son attığım görselde aşağıdaki Armoury Crate yazısının altında güç tasarrufu yazıyor ya oraya tıkladığımda maksimum performans seçeneği vardı onu aktif ettim belki fark eder bir restart yapıp kontrol edeceğim. Duruma göre bilgi veririm oldu veya olmadı diye.
Göz at'a basıp oynayacağınız oyunun dosya konumunu bulup .exe'sini seçin ve Yüksek Performans seçin.
Sorunum çözüldü oyunu açtığımda hiç kasmadan oynadım ve oyun açık iken gpu kullanımı hareketliydi görsel şu şekilde. Oyunu kapattığım an yeniden %0 oldu ve kaldı normal mi bunun böyle %0 olması. cpu gibi hareketli değil ve oyunu kapatmama rağmen rog boost aktif 1350 mhz değerinde sabit.

Dosya Ekleri

• yük altında.PNG
    yük altında.PNG
    1,2 MB · Görüntüleme: 69
  • tekno.PNG
    tekno.PNG
    1,1 MB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Oyunu kapattığım an yeniden %0 oldu ve kaldı normal mi bunun böyle %0 olması. CPU gibi hareketli değil ve oyunu kapatmama rağmen ROG boost aktif 1350 mhz değerinde sabit.
Oyundan çıkınca %0 olması normal, harici GPU yerine dahili GPU'yu kullanır normal işlemlerde. Bu arada boşta bile yüksek MHz'de çalışmasına ayarladıysanız ona pek gerek olmayabilir, oyuna girince frekansı yükseltir zaten.

Oyundan çıkınca %0 olması normal, harici GPU yerine dahili GPU'yu kullanır normal işlemlerde. Bu arada boşta bile yüksek MHz'de çalışmasına ayarladıysanız ona pek gerek olmayabilir, oyuna girince frekansı yükseltir zaten.

Boşta iken yüksek MHz de çalışmasını istemiyorum aslında öyle bir ayar yaptıysam bile farkında değilim sanırım nasıl düzeltebileceğim hakkında bir bilgin var mı acaba? Yük altında değilken boş yere yüksek MHz çalışmasın istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı