GPU 9000MHz'de

Burak3437

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar oyun oynarken MSI Afterburner ve MSI Center açtığımda 9000 MHz yazıyordu bu normal bir durum mu? Bir de overclockta mıyım bilmiyorum nereden öğrenebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-09 094004.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-09 094004.png
    19,8 KB · Görüntüleme: 58
Merhaba arkadaşlar oyun oynarken MSI Afterburner ve MSI Center açtığımda 9000 MHz yazıyordu bu normal bir durum mu? Bir de overclockta mıyım bilmiyorum nereden öğrenebilirim?

Hocam selamünaleyküm. Şu an bende az çok sizinle aynı durumdayım muhtemelen aynı laptopbu yani MSI Vector 16 HX kullanıyoruz. Cihazı alalı 6-7 ay oldu bende ancak şu an oyunda mesela CS2 de CPU 75 derece iken nedense tarayıcıda YouTube videosu açtığımda VRAM clock 9000MHz oluyor normalde 800MHz civarı ve ısılar 80-90 civarına çıkıyor. Sizdeki durum çözüldü mü çözüldüyse nasıl çözdünüz veya sorun ne?

Hocam selamünaleyküm. Şu an bende az çok sizinle aynı durumdayım muhtemelen aynı laptopbu yani MSI Vector 16 HX kullanıyoruz. Cihazı alalı 6-7 ay oldu bende ancak şu an oyunda mesela CS2 de CPU 75 derece iken nedense tarayıcıda YouTube videosu açtığımda VRAM clock 9000MHz oluyor normalde 800MHz civarı ve ısılar 80-90 civarına çıkıyor. Sizdeki durum çözüldü mü çözüldüyse nasıl çözdünüz veya sorun ne?
Hocam turbo boost açık mı öncelikle,bende bu değerleri alıyordum turbo boost'u kapattım 55-60 lara düştü umarım yardımcı olabilmişimdir

Hocam Turbo Boost açık mı öncelikle, bende bu değerleri alıyordum Turbo Boost'u kapattım 55-60'lara düştü umarım yardımcı olabilmişimdir.

Evet açıktı şimdi siz söyledikten sonra forumdan bakıp devre dışına aldım onu inşallah düzelir Brave de YT videosu izlerken bile kasıyor yaz ayındayız sabit 55-60 kalsa güzel olur sizinki gibi.

Hocam şimdi ki durum nedir?

Güç düştü haliyle sıcaklıkta o oranda biraz düştü fakat halen sıkıntı mevcut. Yine forumdan bir arkadaşın konusuna daha denk geldim aynı PC'ye sahibiz ve BIOS'ta 2 ayar önermiş normalde açık olması gerekiyormuş ancak default kapalı geldiğini söyledi onları açtım ayarlar kısaca sıcaklık belli dereceye ulaşınca watt kısmaya yarıyormuş. Onları yaptım GTAV oynarken sıcaklık 79 sabit olarak oynuyorum ancak 80 olduğu sıra FPS 60'dan 10a kadar düşüyor ayar yüzünden ancak çok ekstrem rahatsız etmiyor. CS de ise 90 FPS civarında ve 70 derece sabit oynatıyor. Fakat halen boşta veya YT de iken GPU 7000-9000MHz arasında çalışıyor ona bir çözüm olmadı. Benimle aynı cihazı kullananların konularına baktım kimisi macun pumpout olmuştur yenile düzelir demiş kimisi de stok macunu servisten yeniledim daha kötü oldu demiş kimisi de kendim macun alıp uyguladım eski değerlerinde üstüne çıktı demiş nasıl bir cihaz aldıysak bıktırdı resmen oysaki ne hevesle almıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı