GPU başka bir bilgisayarda çalışırken ana bilgisayarda çalışmıyor

ali kahya

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : Ryzen 5 2600x
GPU : Gigabyte 3070 OC Gaming
Bellek : 16 GB Ram
Ana Kart : Msi B450 Tomahawk
PSU : Corsair 600w 80+
Meslek
HelpDesk
RAM
16
İşlemci
R5 2600X
Merhaba arkadaşlar,

Çok garip bir sorunum var geçtiğimiz günlerde ekran kartım bozuk hangisini alayım konu açmıştım.
Ekran kartımı farklı bir PC'ye taktım çalışıyor herhangi bir sorunu yok ancak kendi bilgisayarım da görüntü gelmiyor sorunun tam olarak neden kaynaklı olduğunu nasıl anlarım?
Biraz araştırdım, PSU zamanla yeterli gücü veremeyebiliyormuş veya anakartta VGA soketinde sorun olabilir ancak anakartımda 2 adet VGA soketi var, 2.ye de taktım yine görüntü alternatif ne yapabilirim? Tam olarak neyin bozuk olduğunu nasıl anlayabilirim? Bilgilerinizi rica ederim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Çok garip bir sorunum var geçtiğimiz günlerde ekran kartım bozuk hangisini alayım konu açmıştım.
Ekran kartımı farklı bir PC'ye taktım çalışıyor herhangi bir sorunu yok ancak görüntü gelmiyor sorunun tam olarak neden kaynaklı olduğunu nasıl anlarım?
Biraz araştırdım, PSU zamanla yeterli gücü veremeyebiliyormuş veya anakartta VGA soketinde sorun olabilir ancak anakartımda 2 adet VGA soketi var, 2.ye de taktım yine görüntü alternatif ne yapabilirim? Tam olarak neyin bozuk olduğunu nasıl anlayabilirim? Bilgilerinizi rica ederim.

VGA kablosunu anakartta taktıysanız ve işlemcide dahili ekran kartı yoksa görüntü alamazsın. Ekran kartına tak VGA kablosunu.

Görüntü kablosunu anakarta takma, ekran kartına tak. Anakarttaki VGA soketiyle işin yok senin o işlemciyle.

Öyle yapıyorum zaten DisplayPort kullanıyorum yıllardır GPU'ya takıyorum kabloyu

VGA kablosunu anakartta taktıysanız ve işlemcide dahili ekran kartı yoksa görüntü alamazsın. Ekran kartına tak VGA kablosunu.

Merhaba galiba yanlış yazmışım kontrol edeceğim. Dediğim gibi ekran kartının portuna takıyorum kabloyu

Sebebini hala bilmiyorum fakat zamanında şöyle bir sorun yaşadım. Ekran kartım bir anda monitöre sinyal göndermeyi kesti. Bilgisayarı açıyorum fakat monitörde "no signal" yazıyordu. Ne yaptımsa çözemedim.
En son monitörüm mü bozuldu acaba diyerek kasayı salona taşıyıp televizyona bağlamıştım ve ekran gelmişti. Söküp tekrar monitörüme taktığımdaysa 2 saat onla uğraşmamışım gibi ekran geri gelmişti. Deneme şansın var ise denemeni öneririm.

Sebebini hala bilmiyorum fakat zamanında şöyle bir sorun yaşadım. Ekran kartım bir anda monitöre sinyal göndermeyi kesti. Bilgisayarı açıyorum fakat monitörde "no signal" yazıyordu. Ne yaptıysam çözemedim.
En son monitörüm mü bozuldu acaba diyerek kasayı salona taşıyıp televizyona bağlamıştım ve ekran gelmişti. Söküp tekrar monitörüme taktığımdaysa 2 saat onunla uğraşmamışım gibi ekran geri gelmişti. Deneme şansın var ise denemeni öneririm.

Akşam deneyeceğim hocam. Bir yerde oksitlenme temassızlık gibi bir şey olabilir biosflashback ile daha eski stabil bir BIOS kurmayı deneyeceğim HDMI soketi ile görüntü almaya çalışacağım umarım bir yöntem çözüm olur.

Akşam deneyeceğim hocam. Bir yerde oksitlenme temassızlık gibi bir şey olabilir biosflashback ile daha eski stabil bir BIOS kurmayı deneyeceğim HDMI soketi ile görüntü almaya çalışacağım umarım bir yöntem çözüm olur.
Kendi sorunumda aynı monitöre DPI ve HDMI bağlamama rağmen çalışmamıştı. Bios downgrade'i en son denemenizi öneririm.

Kendi sorunumda aynı monitöre DPI ve HDMI bağlamama rağmen çalışmamıştı. BIOS Downgrade'i en son denemenizi öneririm.

Merhaba mesajı yeni gördüm ama dediğiniz gibi yaptım TV'ye bağladım sonuç alamadım ama biosflashback ile MSI kendi işlemcin için önerdiği BIOS sürümüne downgrade yaptım ve görüntü geldi yardımların için teşekkür ederim bir şey daha öğrenmiş oldum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-06-03 saat 09.31.35_39f0b3c3.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-06-03 saat 09.31.35_39f0b3c3.jpg
    97,2 KB · Görüntüleme: 12

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı