GPU Binning Nedir?

Bence bu işte bir hata var, mesela GTX 1070 1920 CUDA çekirdeği bulundurmak zorunda bana 1060 üretirken fazla performanslı çıktı diye 1070 olarak satamazlar bunu anlamanın bir yolu yok mu?

Bence bu işte bir hata var, mesela GTX 1070 1920 CUDA çekirdeği bulundurmak zorunda bana 1060 üretirken fazla performanslı çıktı diye 1070 olarak satamazlar bunu anlamanın bir yolu yok mu?

Hadi öyle olsa ne yazar. 1070 performansı alıyor musun? Almıyor musun? Zaten GPU'lar ana karnından çıkarken ismiyle gelmiyor. GPU kod adları var. GP102 gibi. Sen performansa para veriyorsun. İsme değil.

Benim merak ettiğim başta da belirttim; hepsi acaba böyle mi acaba diye. Belki 1080 olacakken tam performans 1080 alamadılar, 1070 de değil ne yapsınlar. CUDA'ları kısıyorlardır, kitliyorlardır adalet için. Böyle kartlar OC'ye daha fazla yatkın olabilir mesela. OC edition gibi.

Bunun GTX1060 üretip iyi performans verdi diye GTX1070 olarak satalım gibi bir şey olacağını düşünmüyorum. Bir modeli üretip performansına bakınca, bir alt model ismi ile piyasaya sürmek şeklinde olabilir. Bunun için çekirdek sayısını, saat hızını sınırlandırmak gibi işlemler yapılıyor. Birçok kart tanıtımında bunu görmüştük. Aynı seri kartın Dizüstüne gelince ısınmaya karşı bir miktar kırpılması ile aynı mantık. Yeterli performans olmayınca çöpe attıklarını düşünmüyorduk zaten.

Nasıl yani NVİDİA yada AMD ekran kartı üretirken kafalarına göre mi kartı üretiyorlar ? Mesela bir kartı üretirken bu kart bu kadar performans verecek adı da bu olacak gibi bir olay yok mu ? Neye göre üretiyorlar o halde ?

Arkadaşlar son kez açıklıyorum. Bence adamlar bir taslak çiziyorlar, mühendisler düşünüyor, deniyor, simülasyon yapıyor, yani GTX 980 den %30 hızlı hedefleri olabilir. Bunu yapmaya çalışıyorlar. Bir prototip üretiyorlar. Hedef yakalandı mı? Güç tüketimi iyi mi? Tamam. Seri üretime veriyorlar. Transistörler basılırken, belki tam oturmuyor, yanıyor, devre dışı kalıyor. Yani tarla misali. Sonra performansa göre İsim belirliyorlar. Belki çok boşa giden karpuz vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…