GPU boşta 80 dereceye ulaşıyor

Hocam,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cidden hocam.

Evet onu fark ettim de bilmiyorum artık virüs girmiş olab.

Ekran kartını neyin kullandığı gözükmüyor. İlk fotoğraftaki ekranda sekmeler kısmına sağ tıklayıp varsa GPU seçin. %99 kullanım normal değil.

Bence sorun macun değil. PC boşta ekran kartı full yük altında.

Hocam yeniden başlattım ekran kartı 58 derece oldu ama frekanslar hala en yüksekte 1485MHz ve 6001MHz'de çalışıyolar. Ekran görüntüsü 2025-07-06 140712.png

Gerçekten ilginç laptop markası nedir?

Sorun sadece ısınma degil GPU %99 çalışıyor görünüyor.

Monster Abra hocam ama GPU saat frekansı ile VRAM frekansı hala en yüksekte.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-06 141011.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-06 141011.png
    241,6 KB · Görüntüleme: 26
CPU ve GPU çiplerinin direkt üzerine sürülen kötü macunlar çok çabuk bozuluyor veya pump-out yaşanıyor. Eğer temizlikten hemen sonra normal iken sonra arttıysa pump-out yaşanmış olma ihtimali çok yüksektir. Bu olay düşük viskoziteli macunlarda yaşanır. Sıcaklık değişimiyle yaşanan genleşme-büzülme hareketinin sebep olduğu stres yüzünden dışarıya doğru taşar ve ortada boşluk bırakır. Mevcut değerler tırmanmaya devam ederse laptopu açıp kontrol etmeni öneririm. Tabii diğer olasılık ise sürülen macunun eksik gelmiş olmasıdır.

Ben RX 5700 XT kart ile bu pump-out sorununu son bir yıldır yaşıyorum. Arctic MX-4 elimde varken denemek istedim ve bir haftaya kalmadan 5 yıllık eski macunundan daha kötü oldu. MX-6 ise 9 ay idare edebildi. Şimdi TF7 ile iki haftadır deniyorum. Yine senesini çıkaramazsa bulabildiğim en sert macunu alacağım.

Yüksek GPU kullanımı mining virüsü olasılığını da düşündürdü.

Pump out sorununu nasıl çözebiliriz bunu çözecek hiçbir macun yok mu piyasada.

Monitör Hz 60'a düşünce VRAM de düşüyor mu?

hocam şimdi ddu ile ekran kartını silip tekrar yükleyeceğim optimize olanı özellikle

Hocam bir de GPU clock 1485MHz de VRAM clock ise 6001 MHz ile çalışıyor boşta bu normal mi ekran kartım RTX 3050 Ti mobil 4 GB.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı