Çözüldü GPU boştayken anlık MHz'si düşürüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Synxd

Hectopat
MSI Afterburner bakınca fark ettim GPU sürekli 915MHz'den 540MHz düşüp duruyor. (NVIDIA GeForce GTX 950M ekran kartı)
(Normal değerler 915MHz)

Ekran Alıntısı2.PNG

Ekran Alıntısı.PNG

(Aralardaki çizgiler 540MHz düşmesinden dolayı oluyor)

Ekran Alıntısı3.PNG

Tam anlamadım yani normalde sürekli 915MHz çalışırdı ilk defa böyle olduğunu gördüm.
Normalde boşta öyle çalışmaması gerekir zaten. 0 mhzye düşüyor benim laptopum. Nvidia denetim masasına girip görev çubuğuna izleme kutucuğunu ekleyin araçlar veya yardım sekmesinde olması gerekiyor tam hatırlamıyorum. Orada ekran kartını kullanan program görünecek mi yani onu görelim.

Normal hocam. Yük altındayken de yükselmiyorsa sorun var.

Bilgisayarın boşta yüksek MHz çalışırsa fazla enerji harcar. Herhangi bir oyuna filan girersen MHz arttığını görürsün zaten.

Hocam şimdi FurMark üzerinden %100 yük altında testi başlattığım an direkt 627MHz sabitledi testi bitirdiğim an 915MHz oldu.

Normalde boşta öyle çalışmaması gerekir zaten. 0 MHz'ye düşüyor benim laptopum. NVIDIA Denetim Masası'na girip görev çubuğuna izleme kutucuğunu ekleyin araçlar veya yardım sekmesinde olması gerekiyor tam hatırlamıyorum. Orada ekran kartını kullanan program görünecek mi yani onu görelim.

Bundan bahsediyorsunuz galiba.

1663499676475.png

Bende mesela boşta GPU 135 MHz, mem 300 MHz. Boştaysa böyle düşük olması gerekir.

Bu şekilde ayarlamanın bir yolu var mı?

Bu şekilde ayarlamanın bir yolu var mı?
Ekran kartını kullanan bir uygulama yoksa zaten otomatik olarak düşükte olur bu değerler. Sizin sıcaklık da yüksek mesela. Boşta 63 normal bir değer değil bence. Görev yöneticisinden GPU'yu kullanan uygulama var mı diye bak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı