GPU çok ısınıyor, kasa içerisinde hava sirkülasyonu nasıl sağlanmalı?

berkebilgic

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce aldığım bilgisayarım içerisinde hava sirkülasyonunun düzgün olmadığını düşünmekteyim. GPU kısa süreli bir yükte sıcaklık sınırına kadar ulaşıyor. CPU normal sıcaklık değerlerinde. Kasa içerisinde sanki fanlar hiç çalışmıyormuş gibi, hissedilir bir hava akışı malesef yok.

Benzer bir sistemde aynı ayarları kullanan arkadaşım GPU sıcaklığını aynı yükte maksimum 70 derece olarak görmekte. Kasa fotoğraflarını ve yükteki değerlerini MSI Afterburner kullanarak ekliyorum. Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

(Fotoğraflarda anlaşılmazsa, kasanın ön kısmında 3 adet fan bulunuyor. Arkasında işlemci sıvı soğutucunun radyatörü, ve onun arkasında 2 adet radyatör fanı bulunuyor. Kasa arkasında ve PSU'da bir adet fan bulunuyor.)

Sistemim:

1 X SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
1 X TOSHIBA OCZ 240GB SATA3 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
1 X COOLER MASTER MasterLiquid Lite 240 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
1 X GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
1 X GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
1 X AMD Ryzen 7 2700X Soket AM4 3.7GHz 20MB Önbellek 8 Çekirdek İşlemci
2 X GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
1 X THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Kasa

Windows 10 64 Bit kullanıyorum. Bütün driverlar güncel.

Bahsettiğim yük esnasındaki durum:

Screenshot_1.png

Kasanın fotoğrafları:

20191218_225323.jpg
20191218_225346.jpg

Undervolt yapmak herhangi bir performans düşüşü yaşamanıza sebep oluyor mu acaba? Değerleri paylaşabilir misiniz? O konuda malesef tecrübeli değilim.

İlla ki oluyordur. Çünkü çekirdek hızını da düşürüyorsunuz. Normalde Apex te 82*83 derece olan ekran kartım suan 55-56 derece arası gidip geliyor oyunda. Fps kaybı oluyor ama onu ince ayar yaparak 144 de sabitleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Fan hızları da %55-60 arası çalışıyor.

Kasanın önü plexi hocam :D hava akımıda o kadar iyi değil malesef. Undervolt en iyi secenek gibi

İlla ki oluyordur. Çünkü çekirdek hızını da düşürüyorsunuz. Normalde Apex te 82*83 derece olan ekran kartım suan 55-56 derece arası gidip geliyor oyunda. Fps kaybı oluyor ama onu ince ayar yaparak 144 de sabitleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Fan hızları da %55-60 arası çalışıyor.

Kasanın önü plexi hocam :D hava akımıda o kadar iyi değil malesef. Undervolt en iyi secenek gibi
Nasıl undervolt yaptığınızı anlatır mısınız? Ben de denemeyi düşünüyorum.

Nasıl undervolt yaptığınızı anlatır mısınız? Ben de denemeyi düşünüyorum.

Msı afterburner ile yaptım. Şuan iş yerindeyim yarın eve geçince resim atarım.

Örnek video :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video da ki gibi yaptım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

umarım faydalı olur. Ben denedim fps kaybı oluyor ama 20-25 dercelik bir derece düşüşüde oldu.
Apexte 100 Fps in altına düşmediği sürece bana yeterde artar bile. Yaptığınız profili keydetmeyi unutmayın. Yoksa her bilgisayar açılış kapanışında ayarı tekrar yapmak zorunda kalırsınız. Bol şanş :)

merhaba , aynı olay bende de yaşandı üst tarafta radyatör desteği yok benim kasamda ve ben de radyatörü öne takmak zorunda kaldım . Kasanın içinde sadece (radyatör fanı hariç) 3 adet fan var ve üçü de dışarı yönde hava akışı sağlıyor. Temiz hava girişini sağlayamadığım için kasa değiştirmeye karar verdim . Sizin de kasa önerileriniz varsa yazabilir misiniz ?

Ben direkt kasanın ön tarafını lazer ile kestirdim. Malum hava akışı olmuyordu. Öndeki kasa ile gelen 2 fanı da üst tarafa aldım, GPU maksimum 70 dereceye kadar çıkıyor.

Merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce aldığım bilgisayarım içerisinde hava sirkülasyonunun düzgün olmadığını düşünmekteyim. GPU kısa süreli bir yükte sıcaklık sınırına kadar ulaşıyor. CPU normal sıcaklık değerlerinde. Kasa içerisinde sanki fanlar hiç çalışmıyormuş gibi, hissedilir bir hava akışı malesef yok.

Benzer bir sistemde aynı ayarları kullanan arkadaşım GPU sıcaklığını aynı yükte maksimum 70 derece olarak görmekte. Kasa fotoğraflarını ve yükteki değerlerini MSI Afterburner kullanarak ekliyorum. Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

(Fotoğraflarda anlaşılmazsa, kasanın ön kısmında 3 adet fan bulunuyor. Arkasında işlemci sıvı soğutucunun radyatörü, ve onun arkasında 2 adet radyatör fanı bulunuyor. Kasa arkasında ve PSU'da bir adet fan bulunuyor.)

Sistemim:

1 X SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
1 X TOSHIBA OCZ 240GB SATA3 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
1 X COOLER MASTER MasterLiquid Lite 240 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
1 X GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
1 X GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
1 X AMD Ryzen 7 2700X Soket AM4 3.7GHz 20MB Önbellek 8 Çekirdek İşlemci
2 X GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
1 X THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Kasa

Windows 10 64 Bit kullanıyorum. Bütün driverlar güncel.

Bahsettiğim yük esnasındaki durum:

Eki Görüntüle 474949

Kasanın fotoğrafları:

Eki Görüntüle 474952 Eki Görüntüle 474953
Öncelikle selamın aleyküm usta Aynı kasa bendede var sıkıntısı şu ön panali sök sağ yandan hava giriş kısımı kapalı panalin içinden kır orayı sonra panali tekrar takıp dene arkadaki egzoz fanı neredeyse hiç dönmüyor onun yerine başka fan kullanmanı tavsiye ederim eve gittiğimde sana panalin fatorafını atmaya çalışacağım

Benim 1660S'de boştayken 40 derecelere dayanıyordu daha Şubat ayında olmamıza rağmen. Üste bir tane ek fan, ön tarafa da bir tane içeri üfleyecek şekilde fan taktıktan sonra Chrome'da falan takılırken 32 derecelerde geziyor şuan. Kasam da öyle iyi bir şey değil, önü kapalı. Sizin ön paneldeki cam sökülebiliyor sanırım. İşlemci soğutucuyu üste alıp ön tarafa 1-2 tane fan takabilirseniz sorununuz çözülür sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı