GPU - CPU kullanımları hiçbir zaman sabit değil

sablg

Centipat
Mouse sürekli kısa kısa takılmalar yaşıyor oyunlarda FPS sorunu yok gibi ama GPU kullanımı sürekli 0'a iniyor saliselik tekrar normal kullanımlara çıkıyor.
2-3 kere format denedim, virüs taraması yaptım birçok yerden, sürücülerim güncel, başka ekran kartını bu sorunu yaşadığım sistemde denedim. Yine sorun devam etmekte.

ASUS Prime A320M-R.
Ryzen 3 2200G.
ASUS RX 560 4 GB OC.
Corsair’ın Vengeance LPX serisi 8 GB DDR4 2400 MHz.
Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM.
Power Boost VK G1006R.
Thermaltake Litepower 450W.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    16,1 KB · Görüntüleme: 70
  • 2.PNG
    2.PNG
    40,2 KB · Görüntüleme: 72
  • 3.PNG
    3.PNG
    1,9 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky ile tam tarama yapın. Boşta normalde%100 ile %0 arasında gidip gelmez. Bide malwarebytes ile de tarama yapın.
Edit: Cümlenin sonuna nokta koyun ve cümleye küçük harf ile başlayın.
Yo gidebilir Chrome’u açınca aniden 50 ye fırlayabilir doğal bunlar hiç bir şey yapılmadan bu değerler oluyorsa bilemiyorum açıkçası. Ve ne bileyim söylediklerimi yapsa arkadaş bir şeyler diyebilicem ama inat ediyor herhalde.

Yo gidebilir Chrome’u açınca aniden 50'ye fırlayabilir doğal bunlar hiçbir şey yapılmadan bu değerler oluyorsa bilemiyorum açıkçası. Ve ne bileyim söylediklerimi yapsa arkadaş bir şeyler diyebileceğim ama inat ediyor herhalde.

İnternetim maalesef rezalet durumda olduğu için indirmeler uzun sürebiliyor inat ettiğim yok :).
Dediklerinizi yapıp dönüş sağlayacağım.

Yo gidebilir Chrome’u açınca aniden 50'ye fırlayabilir doğal bunlar hiçbir şey yapılmadan bu değerler oluyorsa bilemiyorum açıkçası. Ve ne bileyim söylediklerimi yapsa arkadaş bir şeyler diyebileceğim ama inat ediyor herhalde.

Tam dediklerinizi anlamasam da AIDA64 Extreme indirip System stability test yaptım. Detaylı açıklarsanız dediklerinizin hepsini deneyeceğim.
İnternetim maalesef rezalet durumda olduğu için indirmeler uzun sürebiliyor inat ettiğim yok :).
Dediklerinizi yapıp dönüş sağlayacağım.

Tam dediklerinizi anlamasam da AIDA64 Extreme indirip System stability test yaptım. Detaylı açıklarsanız dediklerinizin hepsini deneyeceğim.

Ekran kartımda veya harddiskimde şu an sorun olmadığına eminim. Daha önce başka ekran kartımı PC'ye takınca sorunun devam ettiğini gördüm o yüzden ekran kartında olamaz. Mouse da denedim onda da sıkıntı yok. Bugün farklı bir harddisk takıp denedim sisteme ve sorun hala devam ediyor. RAM'in slotunu değiştirdim onda da sorun devam etti. Virüs taraması da yaptım onda da bir şey yok zaten yeni formatlamıştım. Driverler de güncel. Tahminimce işlemci ya da Power Supply ile alakalı bir sorun ama bilemiyorum böyle bir soruna yol açarlar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
FurMark GPU testindeki değerler bunlar. Ayrıca görev yöneticisinde GPU'yu en çok kullanan programlar Masaüstü Pencere Yöneticisi(dwm.exe) ve İstemci Sunucu Çalışma Zamanı İşlemi(csrss.exe).

Dosya Ekleri

• furmarkrrrr.PNG
    furmarkrrrr.PNG
    87,4 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı