GPU fanları her zaman çalışmıyor

temuge

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime B550M-K
Ryzen 5 5600
Rx 6650 xt
Corsair Vengeance RGB RS 3200 Mhz 16X2
WD 1TB SN570
DeepCool CG540 650W
Meslek
Öğrenci
Başlıkta da belirttiğim gibi nedeni bilinmeksizin ekran kartımın fanları 1 veya 2 kere bilgisayarı yeniden açıktan sonra fanları kendi kendine duruyor ve oyunlarda FPS'im düşmedikçe, droplar yemedikçe fark edemiyorum ve fark edince elimle ayarlardan düzeltiyorum ama ayarlarım kendi kendine sıfırlanıyor.
Son sürüm AMD Adrenalin software kullanıyorum.

Ekran kartı modelim: ASUS RX 6650XT.
CPU modelim: Ryzen 5 5500.

Buna sebep olabilecek ne vardır?

Ekran kartı sıcak değilken zorlanmayken kendi fanlarını durdurur daha fazla güç harcamamak için büyük ihtimal bundan dolayıdır.(Eğer böyleyse bu teknolojinin adı “Zero Rpm”.)

ekran kartım 100 dereceye kadar çıkıyor ve fanların çalışmasını 40 dereceden sonraya ayarlamama rağmen ayarlar sıfırlanıyor ve bütün fanları 0 rpm seviyesine çekiyor

ekran kartım 100 dereceye kadar çıkıyor ve fanların çalışmasını 40 dereceden sonraya ayarlamama rağmen ayarlar sıfırlanıyor ve bütün fanları 0 rpm seviyesine çekiyor
AMD Software’den bahsettiğim özelliği kapatmayı deneyin.

Ekran kartı ve fanları temizlik ister.Gerekiyorsa vidaları sık ve fan göbeği yağ isteyebilir...
Yazılımla alakalı değilse arkadaşın dediğini de yapabilirsiniz.

Ekran kartı ve fanları temizlik ister.Gerekiyorsa vidaları sık ve fan göbeği yağ isteyebilir...
Sıkıntı olan şey bu fanların yazılımsal bir hatadan dolayı dönmemesi. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ayarlar 0 rpm seviyesine çekiliyor ve elimle düzeltince fanlar eskisi gibi çalışıyor

Başlıkta da belirttiğim gibi nedeni bilinmeksizin ekran kartımın fanları 1 veya 2 kere bilgisayarı yeniden açıktan sonra fanları kendi kendine duruyor ve oyunlarda FPS'im düşmedikçe, droplar yemedikçe fark edemiyorum ve fark edince elimle ayarlardan düzeltiyorum ama ayarlarım kendi kendine sıfırlanıyor.
Son sürüm AMD Adrenalin software kullanıyorum.

Ekran kartı modelim: ASUS RX 6650XT.
CPU modelim: Ryzen 5 5500.

Buna sebep olabilecek ne vardır?

0RPM özelliği vardır, yüke binmedikçe veya 60 dereceyi geçmedikçe fan açmıyor.

Tek bir mesaj altında herşeyi topluyorum bunu okuyarak cevap verin yoksa çözüm bulamayacağız.
0 Rpm özelliği belirli bir sıcaklıktan sonra çalıştırır evet ama fan ayarlarına baktığımda bu sıfır rpm özelliği hem kapalı hem de ayarlar ekte belirttiğim gibi 0 rpm seviyesine düşüyor ve fanımı elle sıfır rpm yapmaya çalıştığımda amd software bana minimum %30 fan kullanabilirsin diyor
Bütün sıkıntı yazılımla alakalı hem pro hem adrenalin versiyonunda nedense bu sorunla karşılaşıyorum 1 haftadır ve eski sürümlere geri döndüğümde de aynı sıkıntıyı yaşıyorum

Son düzenleme:
Asusta quietmode diye geçiyor ve kart 50 derece olmadan çalışmıyor. 50 derece sıcaktada FPS drop olmaz. Kartınızda bir sorun var. Bu modla alakalı bir durum değil.

Tek bir mesaj altında her şeyi topluyorum bunu okuyarak cevap verin yoksa çözüm bulamayacağız.
0 RPM özelliği belirli bir sıcaklıktan sonra çalıştırır evet ama fan ayarlarına baktığımda bu sıfır RPM özelliği hem kapalı hem de ayarlar ekte belirttiğim gibi 0 RPM seviyesine düşüyor ve fanımı elle sıfır RPM yapmaya çalıştığımda AMD Software bana minimum %30 fan kullanabilirsin diyor.

Bütün sıkıntı yazılımla alakalı hem Pro hem adrenalin versiyonunda nedense bu sorunla karşılaşıyorum 1 haftadır ve eski sürümlere geri döndüğümde de aynı sıkıntıyı yaşıyorum.

Galiba fanlarınızla veya ekran kartınız ile ilgili bir sorun, fan soketini kontrol edin, PCIe roketinin tam oturduğunu falan kontrol edin hocam. En önemlisi tozlu ise tozunu alın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı